LADEN

Typ om te zoeken

De Amerikaanse samenleving stort langzaam in

Laatste Nieuws

De Amerikaanse samenleving stort langzaam in

Het financiële tekort van de lokale overheden begint her en der in Amerika pijn te doen. Zo is er steeds minder politie, terwijl tegelijkertijd het aantal werklozen en armen blijft toenemen.
De gangs worden sterker en de politie trekt zich steeds vaker terug richting werken voor de overheid en niet voor de samenleving.
Zo werken de SWAT teams steeds vaker voor de landelijke overheid en vallen ze bij mensen binnen die bijvoorbeeld hun studentenlening niet afgelost hebben. Het politie apparaat als een soort bountyhunter.

Het mag duidelijk zijn dat hierdoor de tegenstelling tussen de overheid/politie en de bevolking alleen maar toeneemt. De politie is in feite de gewapende gang van de overheid. Een overheid die er op deze manier fascistische neigingen op na houdt.
Gevaarlijk in een land waar iedereen gewapend mag rondlopen, maar gelukkig mag je je daar tenminste nog verdedingen.

De vraag is alleen wanneer wijken, steden en regio’s zich willen afscheiden van de nationale overheid. De argwaan richting de overheid komt steeds dieper te zitten.

In Nederland hebben we overigens ook al van dit soort ‘vrijstaten’. De woonwagenkampen zijn voor de overheid alleen nog maar toegankelijk als ze er massaal een inval doen. Wanneer doen ze dat? Alleen als de overlast te groot wordt. Overlast bijvoorbeeld door enorme hoeveelheden stroom die worden afgetapt.
Ik heb het dus over de Amerikaanse samenleving die in elkaar stort, maar hoewel het hier nog enorm veel minder extreem is, is het eerste verval hier ook al zichtbaar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *