LADEN

Typ om te zoeken

Interessante Nederlandse aandelen

Laatste Nieuws

Interessante Nederlandse aandelen

Als ik kijk naar wat analisten interessante aandelen vinden, dan zie ik enkele interessante dingen.
Zo is binnen de AEX het aandeel Arcelor Mittal bij beroepsanalisten het meest in trek. Opvallend, want zo goed gaat het niet met het aandeel. Dan zou je daar enkele dingen op kunnen denken…
1. Als zo veel analisten het al interessant vinden, maar de koers doet niets, hoe kan dit aandeel dan nog omhoog?
2. Waarom vinden zo veel analisten het aandeel zo interessant, als de koersvorming zo beroerd is? Kijken ze alleen naar de toekomst, of zijn ze blijven hangen vanuit het verleden?
De winst per aandeel is in 2012 0,33 en zou in 2013 0,96 per aandeel moeten worden. Het antwoord op de optimistische blik van de analisten lijkt dus hoop voor de toekomst te zijn.
In de AMX is er een aandeel dat helemaal populair bij analisten is. Dat is namelijk Imtech. Maar liefst 9 van de 13 analisten die het aandeel volgen hebben het op kopen staan.
Maar dan de koers… Die is de laatste twee maanden van 21,5 naar 15 gezakt en recent hersteld tot rond de 17.
Is dat domme pech zoals u en ik dat ook regelmatig hebben, of wat is het dan?
1. Er is niet de verwachting van extreem veel meer winst, maar er zit wel een groeiende lijn in de winst.
2. Shorters zijn behoorlijk actief in dit aandeel.
3. Wat als enkele analisten nu de handdoek in de ring gooien? Bijna allemaal zijn ze positief, dat kan alleen maar slechter worden zou je normaal gesproken denken?
– Ik heb de aandelen Arcelor Mittal tot mijn schade zelf ook en ook ik ging fors onderuit. Ik herken dus het probleem waar zoveel andere beroepskrachten ook mee worstelden. Imtech heb ik niet, maar het lijkt een interessant aandeel te zijn. De recente daling was een drama, maar technisch gezien valt er voor te pleiten om te stellen dat de vorige bodem het gehouden heeft. Technisch zou een herstel dus kunnen. Ik vind het echter negatief dat iedereen er positief over is. De koersdaling was vanuit dat oogpunt gezien geen verrassing. Immers doet de beurs vaak tegengesteld van wat de meute denkt. Dat hadden de shorters dus goed gezien.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *