LADEN

Typ om te zoeken

Ben je voorbereid?

Laatste Nieuws

Ben je voorbereid?

Is uw portefeuille shockproof? Kan uw kapitaal tegen een stootje? Maar bent u ook zelf voorbereid op wat eventuele tegenwind?
Ik sta er soms versteld van hoe weinig mensen zich voorbereiden op tegenslag.
Alsof anderen dan maar verantwoordelijk voor je zijn. ‘De overheid moet het maar regelen’, of ‘ik zie het wel’. Geen wonder dat de overheid heel paternalistisch is. Dat is wat de meeste inwoners ook van de overheid verwachten. Alsof we allemaal kinderen zijn? Het erge is, de meeste mensen zijn het in feite wel als we kijken naar hun voorbereidingen.
Beleggers die vol met margin werken en zich niet realiseren dat hun portefeuille weggevaagd kan worden als de beurs plots de andere kant op gaat.
Spaarders met al hun vermogen op één rekening. Zoals die man die zijn 9 miljoen op één rekening bij Icesave had staan. Hoe stupide kan je zijn? Veel geld hebben maakt overduidelijk nog niet intelligenter. Dat bleek wel weer.
Maar wat als morgen de watervoorziening er door een giflozing voor drie dagen uitligt? Hoe lang gaat u het uithouden?
Ik vrees dat de eerste gezinnen, OOK die met kleine kinderen, er al bij het avondeten achter komen dat er geen water meer is om eten te koken. Dat ze de vieze pannen niet meer schoon kunnen krijgen omdat ze zelfs geen vies water in de buurt hebben.
Of de stroom gaat er voor een paar dagen uit. Hoe houdt u dan uw huis warm? Wat kan u zonder stroom?
Op DiscoveryChannel zien we de Preppers die het allemaal tot in het extreme doorvoeren, maar ik heb die mensen liever dan die miljoenen Belgen en Nederlanders die letterlijk nog geen dag vooruit zouden kunnen.
Die extreme preppers mogen dan in zekere zin verknipt zijn, ze hebben wel verantwoordelijkheidsgevoel en ze staan niet al na enkele uren met de handjes in bedelstand open bij de overheid.
Het is triest dat IK het moet zeggen, maar blijkbaar zou het verplicht moeten worden om bepaalde voorraden in huis te bewaren. Minstens 24 liter drinkwater is wel het minste dat je zou kunnen regelen. Voor de kosten hoef je dat niet te laten. Als je vervolgens ook nog eens iedere maand een paar flessen verbruikt en er nieuwe voor koopt, dan verouderd je voorraad nooit. Zou het ooit eens nodig zijn, dan zie en hoor je van anderen wel hoe fantastisch het zou zijn geweest als ze ook zo slim waren geweest.
Het geldt voor water, maar het geldt ook voor uw kapitaal. Zorg voor wat goud, voor wat zilver. Niet voor de speculatie, maar puur voor een klein beetje meer zekerheid.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *