LADEN

Typ om te zoeken

Interessante AEX aandelen

Laatste Nieuws

Interessante AEX aandelen

Welke AEX aandelen zouden nu, op basis van heel makkelijk herkenbare factoren en indicatoren goedkoop en daarmee in feite in dat opzicht ook koopwaardig beschouwd kunnen worden?
Ik kijk zelf altijd voor een eerste schifting eerst naar K/W en PEG ratio’s. Echter sluit ik daarvoor eigenlijk ook al bepaalde aandelen uit. Zo beleg ik niet in Nederlandse banken en verzekeraars. Die vallen wat mij betreft dus al direct af.

De K/W onder 15 en een PEG ratio onder de 1 geeft de volgende aandelen die overblijven:
Ahold, Arcelor Mittal, ASML, Heineken, Philips, Randstad, Royal Dutch Shell en Tomtom. Dat is al een veel hanteerbaarder lijstje dan de 25 aandelen waaruit heel de index bestaat. Acht aandelen die niet te hoog gewaardeerd worden.

Als we nu de K/W 2012 nu eens onder de 10 stellen, dan vallen Akzo Nobel, Heineken, Philips en Randstad af.

Blijven over Ahold, Arcelor Mittal, Royal Dutch Shell en Tomtom als fundamenteel goedkoopste en in dat opzicht meest koopwaardige AEX aandelen… Je moet het maar durven, maar het is toch al een breed gespreidt stukje portefeuille zonder overlap. In feite helemaal niets mis mee.

Heeft u dus moeite om niet te dure aandelen te vinden, kies dan uit die laatste vier of koop ze alle vier.

– Ik stel niet dat DUS ook de beste resultaten behaald zullen worden. Wel denk ik dat de kans op een enorme domper flink afneemt als je als belegger bewust zoekt naar goedkope aandelen van winstgevende ondernemingen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *