LADEN

Typ om te zoeken

Inflatiespook

Laatste Nieuws

Inflatiespook

Hoewel onze bankiers en politici ons willen doen geloven dat inflatie geen probleem is, zien we overal op de wereld, ook bij ons, aanwijzingen dat inflatie flink aan het toenemen is. Grondstoffen, maar vooral ook voedsel, zijn mede door speculaties flink duurder geworden.
Kijk ook eens naar de prijs van brandstoffen. Er valt toch niet te ontkennen dat deze extreem duur zijn geworden. De prijzen van benzine en diesel staan bijna op recordhoogte. De prijs van autogas is nog nooit zo hoog geweest.
We kunnen alleen maar geen inflatie hebben als je al die onderdelen uit de statistische berekeningen weglaat. Waar ben je dan inflatie over aan het berekenen?
Inflatie IS een probleem en ik vraag me af wanneer we in de looneisen eindelijk iets terug gaan zien van een compensatie voor reële inflatie.
Ondertussen roept de woningmarkt in Nederland al dat de bodem in zicht is… Ja, als geld minder waard wordt, dan kunnen prijzendalingen stagneren. Voor het oog is de huizenmarktdaling dan tot staan gebracht, maar in het echt dalen de waardes van huizen dan nog altijd procenten per jaar!
Verkopers die nogal hechten aan een bepaalde prijs in Euro’s moeten geduld hebben. De euro zal vanzelf zo in waarde dalen, dat ze hun prijs wel een keer gaan krijgen. Helaas voor hen, kopen ze met die Euro op dat moment een stuk minder.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *