LADEN

Typ om te zoeken

Aanpassing Arcelor Mittal opties

Opties Uncategorized

Aanpassing Arcelor Mittal opties

Ik kreeg van Alex een belangrijk bericht over een geschreven Arcelor Mittal optie die ik nog altijd in bezit heb.
Als u ook zo’n optie heeft, dan is het volgende van belang: Graag informeren wij u over het volgende. U heeft opties ArcelorMittal (MT) in portefeuille. ArcelorMittal heeft, met goedkeuring van de aandeelhouders, besloten om op woensdag 26 januari 2011 voorbeurs Aperam, een onderdeel van ArcelorMittal, af te splitsen van het bestaande aandeel. Deze afsplitsing (spin-off) heeft gevolgen voor houders van aandelen, opties en afgeleide producten.

Lopende orders
Alle lopende orders voor aandelen ArcelorMittal en opties MT zijn dinsdag 25 januari 2011 nabeurs ingetrokken. Deze orders hebben de status ‘vervallen’ gekregen in uw orderstatus. U kunt zelf, indien gewenst, een nieuwe order plaatsen vanaf woensdag 26 januari 2011.

Aandelen
Voor elke 20 aandelen ArcelorMittal ontvangen aandeelhouders, die op dinsdag 25 januari 2011 nabeurs een positie aanhouden, 1 aandeel Aperam extra in de portefeuille bijgeschreven.

Opties
De afsplitsing van Aperam wordt volgens de ‘Package methode’ verwerkt. Bestaande optieseries ArcelorMittal (MT) krijgen een nieuw symbool: MTZ. De onderliggende waarde van deze opties wordt aangepast van 100 aandelen ArcelorMittal naar 100 aandelen ArcelorMittal plus 5 aandelen Aperam.
De uitoefenprijs van de opties blijft gelijk. De uitoefenprijs heeft echter geen betrekking meer op alleen het aandeel Arcelor Mittal, maar op 1 aandeel Arcelor Mittal plus 0,05 aandeel Aperam.

Voorbeeld
Oude situatie:
1 MT C MAR 2011 27,00 met als onderliggende waarde 100 aandelen ArcelorMittal wordt

Nieuwe situatie:
1 MTZ C MAR 2011 27,00 met als onderliggende waarde 100 aandelen ArcelorMittal en 20 aandelen Aperam.

Per maandag 31 januari 2011 worden er nieuwe opties MT uitgegeven met als onderliggende waarde 100 aandelen ArcelorMittal en opties AP met als onderliggen de waarde 100 aandelen Aperam. Vanaf 31 januari 2011 is het niet meer mogelijk openingstransacties te plaatsen voor de opties MTZ. Vanaf die datum kunt u voor de opties MTZ alleen nog sluitingtransacties plaatsen waarvoor wij geen kosten in rekening brengen.

(Uit een bericht van Alex aan haar klanten met een optiepositie in Arcelor Mittal. Het is overigens niet het gehele bericht)

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *