LADEN

Typ om te zoeken

Huizenprijzen Amerika op niveau 1895

Laatste Nieuws

Huizenprijzen Amerika op niveau 1895

 

U leest het goed, 1895… Bijna 120 jaar geleden, waren huizen, uiteraard gecorrigeerd voor inflatie, in Amerika net zo duur.
Wat het wil zeggen is dat huizenprijzen in Amerika mogelijk op een lange termijn gemiddelde uit zijn gekomen. Een ‘redelijke’ prijs/waardering die al vaker in het verleden bereikt werd.
Misschien is de huidige prijs voor huizen dus wel een juiste.
Dat zullen veel Amerikaanse huiseigenaren niet graag horen, want die staan op een fors verlies, maar in het huidige economische klimaat wil niemand meer betalen voor wonen.
De Nederlandse situatie is mogelijk vergelijkbaar. Ook bij ons de laatste jaren dalende prijzen en het is de vraag of we die dalingen nu achter ons laten. Ik vrees voor de huizenbezitters van niet. Toch zullen we ook in Nederland op een gegeven moment een bodem vinden. Daarna gaan prijzen weer omhoog, maar mogelijk slechts met het niveau van de inflatie. Eerder zie ik nog verdere dalingen, omdat de belastingvoordelen niet groter gaan worden. Onze huizenprijzen stegen in het verleden juist extra vanwege die belastingvoordelen. Het is dus niet zo gek dat met het afschaffen daarvan ook de prijs van een huis hergewaardeerd gaat worden.
Als we er zo naar kijken, dan heeft Nederland nog wat daling te goed. Daarna zullen we, net als Amerika, uiteindelijk weer net zo veel voor wonen betalen als generaties voor ons dat deden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *