LADEN

Typ om te zoeken

Is Warren Buffett nog zo’n goede belegger?

Beleggers Nieuws

Is Warren Buffett nog zo’n goede belegger?

 

Nu zijn resultaten op de beurs wat tegenvallen zijn er natuurlijk altijd wel analisten die Warren Buffett graag willen afschrijven. De vraag is echter of de resultaten van Warren Buffett wel teleurstellen.
Ja, de koers van Berkshire Hathaway is in 10 jaar tijd ‘slechts’ 50% gestegen. Echter in diezelfde periode is de intrinsieke waarde wel flink wat meer toegenomen. Beleggers betalen echter niet de intrinsieke waarde, maar slechts een aandelenkoers. En die aandelenkoers, die komt tot stand door vraag en aanbod.
Op dat vlak is er flink wat minder vraag naar Warren Buffett en zijn oerdegelijke beleggen. Tegenwoordig willen beleggers sneller winst… tenminste dat lijkt zo te zijn. Volgens mij zeiden ze dat 20 jaar geleden ook, maar toen was Warren Buffett ontegenzeggelijk populairder.
Zijn recente hulpvaardigheid richting Goldman Sachs, zijn vreemde uitspraken over de rol van goud en zilver, terwijl hij zelf een enorme zilver trade gedaan heeft, doen vermoeden dat hij nogal nauw samenwerkt met de boefjes van Goldman Sachs en de FED.
Zijn manier van beleggen is dan ook niet meer zo zuiver als twintig jaar geleden. Warren Buffett is een enorm goede CEO, maar ik vrees dat zijn goede naam als belegger wat slijtage plekjes laat zien. Als ik echter kijk naar de investeringen die hij met Berkshire Hathaway doet, dan is zijn trackrecord ongeëvenaard. Helaas echter zien we dat niet altijd terug in de koers van Berkshire Hathaway. Er is ook geen garantie dat het ooit gaat gebeuren. Er is echter één troost.
Als de koers onder 110% van de boekhoudkundige intrinsieke waarde komt, dan koopt Warren Buffett aandelen in. Als dat dus maar vaak genoeg gaat gebeuren, dan blijven alleen mijn aandelen over… want ik verkoop niet.

www.beursaccent.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *