LADEN

Typ om te zoeken

Hoe 2 miljoen te beleggen

Laatste Nieuws

Hoe 2 miljoen te beleggen

Het zal je maar overkomen, door een erfenis of een grote gewonnen prijs heb je de beschikking over een enorm vermogen gekregen. Hoe ga je daar vervolgens mee om?
Met de wetenschap in het achterhoofd dat 90% van de mensen die het overkomt binnen enkele jaren armer is dan voor het geld verkregen werd, mag duidelijk zijn dat het anders moet dan al die mensen het doen.


Te vaak wordt het geld uitgegeven aan dure zaken, waarna alleen maar verplichtingen overblijven.
Een grote dure auto is mooi, maar de rekening bij een reparatie is dat ook.

 

We zien hetzelfde bij enkele provincies gebeuren. Die verkochten Essent voor veel, maar verruilen het geld voor toekomstige verplichtingen. In plaats van jaarlijks dividend dat ontvangen werd, wordt het nu dus een jaarlijkse kostenpost op al die leuke dingen die gedaan worden.

Wat te doen met 2 miljoen is dus vooral het verhaal van ‘wat niet te doen’.

Ga je naar een bank, dan weten die er wel raad mee. Volgens de gangbrare theorie zijn obligaties ‘laag risico’ en wordt een portefeuille daar vol mee gestopt. Obligaties deden het ooit goed, vooral toen de rente daalde en de munten nog vast waren. Nu stijgt de rente en zijn munten heel wat minder vast en zijn dus obligaties heel erg gevaarlijk geworden. Toevellig heeft ook collega Jack Hoogland het vandaag in zijn artikel over dat punt. Zonder het van elkaar te weten zitten we op dat punt op één lijn. Dat zegt denk ik ook wel wat.

Mijn standaard advies is altijd: “hou een flink deel van het geld in een degelijke belegging aan.” Laat het geld op die manier voor u werken en leef dan wat ruimer van het extra kapitaal. Zou dan een beleggingsresultaat wat minder zijn, dan is dat niet direct een enorme ramp.
Het wil zeggen, beleggen in winstgevende bedrijven die graag ook een beetje dividend uitkeren. Het dividend is dan direct te consumeren.

Nu zijn er natuurlijk genoeg mensen die dan niet zitten te wachten op extra werk in het beheren van een portefeuille. In dat geval zijn er ook nog alternatieven. Die alternatieven komen aan bod in de volgende BeursAccent nieuwsbrief.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *