LADEN

Typ om te zoeken

Het favorietenlijstje van ABNAMRO

Laatste Nieuws

Het favorietenlijstje van ABNAMRO

De volgende aandelen worden door de analisten van ABNAMRO als interessant gepresenteerd:
Imtech, Nutreco, PostNL, Ten Cate, Wolters Kluwer, AB InBev, Arcadis, Brunel, Mediq, Sligro.
Niet interessant zijn

Akzo Nobel, Bekaert, Solvay en USG People.

De analisten van ABNAMRO hebben daarbij vooral gekeken naar de recessiebestendigheid, de winstontwikkeling, de financiële stand van zaken en het marktleiderschap.
Bij PostNL negeren ze bewust de problemen van het pensioenfonds. Raar eigenlijk, want juist bij een verdere recessie zijn die problemen de grote molensteen. Zonder die problemen is PostNL een rijk bedrijf met haar belang in TNT Express. Helaas kunnen we die pensioenproblemen in mijn ogen niet negeren. Ze zijn er immers. Daar waar de analisten bij PostNL de pensioenfonds problemen negeren, pakken ze ze wel op bij Akzo Nobel. Dit maakt het voor mij een beetje als lukraak natte vinger werk… en dat is het in feite ook.
Heel bewust wordt ook niet genoemd de kansen op de beurs. Of u er al belegger dus wijzer van wordt, dat moet maar bezien worden. Daarover rept ABNAMRO niet. In feite moeten de lezers zelf tot die conclusie komen.

Wat me overigens opvalt is dat op 2 januari ook vanuit de ABNAMRO een top 5 Nederlandse aandelen werd gepresenteerd. In dat lijstje andere namen…
Blijkbaar zijn de ABNAMRO analisten tegen elkaar aan het opbieden. Op deze manier kan de bank alsnog uiteindelijk ieder aandeel aanprijzen.

Mijn conclusie is, en dat zal u niet verbazen, dat deze publicaties van ABNAMRO hooguit amusementswaarde hebben. Het zijn leuke stukjes van mensen die heel logisch kunnen denken. Jammer is dat de beurs niet veel met logica maar alles met sentiment te maken heeft. Die twee zaken bijten elkaar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *