LADEN

Typ om te zoeken

Het doek dreigt te vallen voor Homburg

Laatste Nieuws

Het doek dreigt te vallen voor Homburg

De AFM heeft gisteren weer een maatregel genomen waarvan je mag afvragen of het in het belang van de beleggers is. Ze heeft namelijk de vergunning van Homburg ingetrokken om in Nederland als beleggingsinstelling te fungeren. De maatregel op zich is misschien wel juist, maar waarom dan pas nu? Is het niet wederom mosterd na de maaltijd?

Homburg kan en mag nu dus in Nederland geen nieuw geld ophalen en daarmee is de kraan hier dicht en lijkt een faillissement onafwendbaar. Alleen als Homburg in het buitenland nog wat kan gaan ophalen zou er nog weer lucht kunnen ontstaan.
Zover mij bekend praten we dan over het faillissement van het bedrijf Homburg en niet zo zeer naar het faillissement van de verschillende projecten waarvoor in Nederland vele honderden miljoenen euro’s werden opgehaald. De vastgoedportefeuille heeft nog een enorme waarde en die waarde is niet weg. Het is wel zo dat het opgehaalde geld niet altijd even goed is belegd.
Mogelijk dat obligatiehouders een voorstel wordt gedaan om deze obligaties om te zetten in aandelen.

Beleggers in Homburg stukken doen er goed aan hun bank te vragen naar de gang van zaken rondom deze stukken.
Bent u benadeelde, dan zou u ook kunnen overwegen een claim richting de AFM in te dienen. Die hebben namelijk tot deze week Homburg alle ruimte gegeven. De toezichthouder kan mogelijk verweten worden veel te laks gereageerd te hebben. Het bedrijf is al enige tijd in surseance. Waarop op dat moment al niet de vergunning intrekken?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *