LADEN

Typ om te zoeken

Hervormingen financiële sector

Laatste Nieuws

Hervormingen financiële sector

Obama heeft, ondanks zware tegenstand van de Republikeinen, een succesje in de Senaat behaald richting hervormingen van de Amerikaanse financiële sector. Jammer genoeg wensen de Republikeinen niet mee te werken aan hervormingen. Daarmee is de kans aanwezig dat een volgende president alles weer schrapt en vooral de banken hun machtige positie weer terug zullen grijpen.
Al eerder werd een voorstel bij de US House of Representatives goedgekeurd en deze twee voorstellen moeten nu tot één nieuw in te voeren wet samengevoegd worden.
Het doel is dat banken niet langer steun kunnen krijgen zoals ze dat onder George Bush verkregen hebben. Verder moet er meer transparantie van de FED komen, iets waar de FED het overigens pertinent niet mee eens is.
Kan de FED nu in dit stadium er nog wat tegen doen?
Ja, Obama vermoorden, of Amerika geen dollars meer vertrekken. Punt is alleen als het uitkomt dat de FED dit actief inzet, dan kan het ook het einde van de FED betekenen en dat zou inhouden dat de kip met de gouden eieren dan omgebracht is. De FED kan als particulier bedrijf geld uit lucht scheppen en er rente voor vragen. Zoiets wil je beschermen, maar toch niet in die mate dat het je verboden zou kunnen worden.
Bankiers zijn de laatste jaren blind geweest, maar ik hoop dat ze toch inzien dat het niet alleen om hun extreme welvaart gaat hier. Geruchten over wat de FED in het verleden heeft gedaan zullen ook Obama niet onbekend zijn en ik neem toch aan dat hij weet welke persoonlijke risico’s hij nu loopt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *