LADEN

Typ om te zoeken

Angst van Hedge Fund managers

Laatste Nieuws

Angst van Hedge Fund managers

Journalisten bij een congres van hedge fund managers waren verbaasd over het feit dat de managers wel uitspraken deden over posities die door hen en hun klanten op dit moment zijn ingenomen, maar dat vrijwel geen enkele manager met naam in de pers genoemd wil worden. Een heel verschil met enkele jaren geleden toen ze juist hun naam overal genoemd wilden zien worden, want meer bekendheid stond garant voor een hogere vergoeding.
Hoe de wereld kan veranderen.
Volgens de ‘anonieme’ hedge fund managers zitten beleggers en dus ook de hedge funds nu vooral in posities die ze erg makkelijk kunnen verlaten.
Ze betalen dus een premie voor dat soort producten.
Dit zou ook de toenemende volatiliteit verklaren. Liquide posities zijn bijvoorbeeld aandelen van topindices. Dit zal dan ook de recente stijging van de indices verklaren.
Zodra paniek toeslaat verkopen ze massaal deze liquide posities, hetgeen de vrij sterke daling van afgelopen week ook weer kan verklaren.
Ze hebben dan liever cash dan marktposities.
De vraag is nu wel, welke minder liquide posities nu genegeerd worden. Daar zou nu wel eens een onderwaardering kunnen bestaan die toch ook weer interessant kan worden.
Opvallend was dat bijna alle managers op de conferentie sprak over ‘de-risking’, het terugbrengen van risico.
Mijn conclusie is: Ze worden angstig in de hedge fund markt. Dat gaat de markt in beroering brengen, want deze spelers springen in hun angst alle kanten op en doen dat met groot geld.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *