LADEN

Typ om te zoeken

Groeilanden

Laatste Nieuws

Groeilanden

Gisteren heb ik een mailing over China uitgestuurd die samenviel met een mailing van mijn collega Maarten Verheyen van www.groeilanden.nl. Onze mening over China en de groeilanden komt niet helemaal overeen en daar ontvingen we wat vragen over. We hebben daarom even contact met elkaar opgenomen om te kijken waar we dan precies van mening verschillen.
Ons professioneel verschil van mening is er uiteindelijk over de hype in China. Maarten denkt dat het bijna voorbij is en zoekt het bewust al elders, terwijl ik denk dat er in enkele heel selectieve aandelen in China nog enorm geoogst kan worden.
We zijn het overigens wel eens over het feit dat China niet meer goedkoop is. Ook ik denk dat China over het algemeen duur is. Mijn laatste koopadviezen aan de Insiders op Chinese aandelen is al van 21 augustus. Die aandelen staat nu gemiddeld +30% hoger. De professional abonnees kregen op 1 september hun laatste China aanbevelingen. Ook die aandelen staan gemiddeld 30% hoger.

We hebben de China posities dus al ingenomen en blijven er op zitten. Dat is lastig voor nieuwe abonnees die nu eindelijk ook in China willen beleggen. Lastig omdat we weigeren om deze aandelen die vanuit de aandeelhouder gezien al aan de prijs zijn, een nieuw koopadvies te geven. Immers, we gaven dat koopadvies al op veel betere koersen.
Het zijn de beste aandelen die we konden vinden en dat blijkt ook wel aan de enorme rendementen. Ze zijn pertinent goed genoeg om ze te houden, ook dat is duidelijk. Nieuwe abonnees op de Global Energy Newsletter moeten dus zelf besluiten of ze alsnog in China voorzichtig bij willen kopen. We komen iedere maand met in onze ogen koopwaardige aandelen en doen geen concessies aan de uitgangspunten. Die uitgangspunten zijn: grote ondernemingen, toonaangevend in hun markt, lage waardering en oplopende winstgroei.
Als dat er is, dan volgt een koopadvies. Het trackrecord van Global Energy Newsletter bewijst dat het werkt, ondanks dat zo nu en dan een aandeel (even) niet meewerkt.
Maartens visie werkt ook, daar kunt u achterkomen als u kijkt op www.groeilanden.nl.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *