LADEN

Typ om te zoeken

Grieks Roulette

Laatste Nieuws

Grieks Roulette

Griekenland heeft weer een nieuw konijn uit de hoge hoed getoverd. Een referendum over de steun van de EU. Nooit was dit onderdeel van de onderhandelingen, maar nu ineens moeten Grieken zelf maar het ultieme besluit nemen. Waarom kies je dan volksVERTEGENWOORDIGERS?

De kans is nu groot dat de Grieken uit pure onvrede het plan alsnog afwijzen. We zijn dan weer op nul en de Grieken hebben dan honderden miljarden Euro steun gekregen waar ze uiteindelijk niets tegenover stellen. De kans dat Griekenland de Eurozone moet verlaten is dan levensgroot geworden. Ach, we wisten toch al vanaf de start dat dit hulpgeld weg zou zijn? Minister de Jager, zou die ooit rekenschap moeten afleggen over zijn beroerde beleid en zijn stroom aan leugens? De Europese banken en verzekeraars gingen gisteren wat mij betreft volkomen terecht zwaar onderuit.

Een referendum is overigens in mijn ogen een prima middel, alleen zou je het moeten beperken tot mensen die ook bewezen hebben enig verstand van de materie te hebben… Kondig het houden van een referendum echter ook vooraf aan en toon niet zo openlijk dat je eigenlijk paniekvoetbal aan het spelen bent. Wat mij betreft alle hulp aan Griekenland opschorten tot duidelijk is wat de Griekse bevolking nu precies wil. Bij een referendum is het nadeel dat iedereen, of je nu verstand van de materie hebt of niet, een volle stem heeft. De kans op grote fraude is ook aanwezig. Stemmenronselaar in bejaardencentra en klinieken waar mensen opgenomen zijn. en wat te denken van genootschappen die hun leden dwingen een bepaalde keuze te maken. Is het dan een referendum, of is het een stemming tussen belangenvertegenwoordigende clubs?
Het vervelende is, net als in ieder ander land, heeft de meerderheid van de bevolking geen idee wat er eigenlijk speelt. De verdere consequenties van een bepaalde keuze zijn die mensen ook onbekend.

Daarom hebben we beroepspolitici met normaal gesproken verstand van de materie die namens ons mogen besluiten… Dat heet democratie en dat schijnt in Griekenland begonnen te zijn. Zou het er ook eindigen? Bij een Grieks ‘neen’ is het de vraag of de democratie aldaar dat kan overleven. In feite is dit verrassingsreferendum ook het faillissement van de Griekse democratie. Doe dan alles maar per referendum en stuur politici naar huis. Ambtenaren kunnen voorstellen voorleggen aan de bevolking en die beslist over alles.   Lees verder en/of reageer http://forum.beursbox.nl/2011/11/01/twee-grote-klappen-voor-de-markten/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *