LADEN

Typ om te zoeken

Graphene the gamechanger

Laatste Nieuws

Graphene the gamechanger

Anders dan de titel doet vermoeden is het een Nederlandstalig artikel.
Als u nog niet eerder van Graphene hoorde, dan leeft u als belegger figgurlijk onder een rots. Vooral in Amerika is Graphene een hype bij de tipservices. De ene toekomstige Apple wordt er vergeleken met de andere toekomstige Google.
Graphene gaat de wereld zoals we die kennen enorm veranderen. Dat laatste wil ik op termijn ook wel geloven. Of er vooral door dat feit nieuwe Apples en Googles op gaan staan? Zo’n vertrouwen heb ik daar nog niet in.
Graphene is vergelijkbaar met grafietpoeder en is in feite het materiaal wat we in potloden tegenkomen… maar dan net anders.
Met graphene kan je 1 atoom dik zaken bouwen. 3 miljoen laagjes maakt dan 1 milimeter dikte.
Sommigen vergelijken het goedje met plastic, maar dan wel high tech plastic. Het is bijvoorbeeld namelijk heel flexibel.
Onze mobiele apparatuur zal straks voor een flink deel bestaan uit graphene. Natuurlijk, de hoes, maar ook het scherm, de processor, de batterij, overal zal graphene in kunnen zitten.
Het is een wonder materiaal waarvoor we nu overal toepassingen bedenken. Pas later zal blijken waar het ideaal voor is, en waarvoor het pertinent niet zo handig is. In de hype is het nu goed voor werkelijk alles.
Maar hoe ver staat het er nu mee?
Ik vergeleek het een paar maanden geleden met de ontwikkeling van de TV. Graphene is nu de zwart wit tv met één station dat bijzonder beroerd ontvangen kan worden. Nog mijlenver dus verwijdert van de situatie zoals de TV nu is… en we staan ook in de TV sector voor een revolutie! (Maar dat is een ander verhaal).
Mogelijke de we graphene straks ook in auto’s terug gaan zien en zelfs misschien wel in medicijnen. In de huidige gekte worden alle suggesties met gejuich ontvangen. Alles is goed, dit materiaal gaat je afgesneden wijsvinger nog weer laten aangroeien!
Laat u dus niet gek maken door grappenmakers die nu al bedrijven kunnen noemen die hier rijk mee worden. Niemand die het kan zeggen, de ontwikkeling is nog veel te pril. Veel van die beloftes zullen wetenschappers niet waar gaan maken. Hoe mooier ze het maken, des te meer geld krijgen ze voor hun onderzoek. Ze overdrijven dus allemaal enorm om maar een zo groot deel van de subsidie en investeringstaart te krijgen.
Uiteindelijk zal blijken dat er heel veel gebakken lucht in de markt is gekomen. Die gebakken lucht wordt momenteel verkocht in de vorm van zeer kansrijke aandelen in de graphene markt.

Met dank aan www.beursaccent.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *