LADEN

Typ om te zoeken

10 jaar geleden…

Laatste Nieuws

10 jaar geleden…

Ik zag net dat het ‘pas’ tien jaar geleden is dat ik door een vriend uit Best werd gevraagd een weekje op vakantie naar zijn huis in Zuid Frankrijk te komen.
Wetende dat hij hier in Best een appartement bewoonde. Netjes, maar niets speciaals, was ik enigszins sceptisch over hoe dat in Zuid Frankrijk zou gaan lopen.
Tot ik op tien juni de eerste foto’s van hem ontving…
Later die maand gingen we daadwerkelijk op weg. Het was voor ons de enige kans op vakantie dat jaar. De financiële toestand van ons was na mijn zakelijke mislukking in 2001 nog verre van ideaal, maar gelukkig al niet meer dramatisch.
We keken onze ogen uit toen we uiteindelijk aankwamen, boven aan een heuvel uitkijkende over Cannes en de Middellandse zee.
We kregen de onderzijde van wat we bijna een paleis konden noemen… Wij kregen de beschikking over een keuken, twee badkamers, twee slaapkamers en een garage… En dat was dan in feite alleen nog maar ‘ons’ deel, de onderzijde van het huis.
In de tuin een prachtig zwembad en het huis verder werkelijk enorm…
Het was voor mij een keerpunt.
Ik wist al wel dat ik ‘meer’ wilde dan dat ik tot dan toe aan ambitie had getoond, maar dit toonde me aan dat ik mijn doelen veel te laag had gesteld.
Ik wist echter ook dat zo’n paleis in Zuid Frankrijk niet mijn droom zou zijn.

Het was in 2003.
In 2011 kocht ik mijn ‘droom’, een woonboerderij een kilometer buiten Best. Ze zijn op dit moment de zwemvijver aan het aanleggen. Dát deel van de Franse droom is wel door mij overgenomen. Ik wil in de zomer iedere dag kunnen zwemmen in mijn eigen tuin. Wat een weelde.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *