LADEN

Typ om te zoeken

Goudprijs wederom op nieuw record

Laatste Nieuws

Goudprijs wederom op nieuw record

Het lijkt maar niet op te kunnen voor goud. Vandaag werd in dollars wederom een nieuw record opgetekend. Reden voor de stijging is vooral het politieke gehakketak in Amerika en de onderzekerheden rondom de Europese schulden.

Zo blijkt dat de berekeningen die Rutte en de Jager het volk en de kamer hebben voorgehouden nog altijd onjuist zijn. Je vraagt je af op welke wijze er inhoudelijk gediscussieerd is als niemand ook maar een idee van de werkelijke bedragen had. Het scheelt enkele tientallen miljarden… Uiteraard in het nadeel.

Het is dan niet zo gek dat goud bij geïnformeerde beleggers populairder wordt. Het volk koopt echter nog altijd geen goud, het verkoopt het. Dat bleek eerder deze week uit uit een item dat het Belgische journaal over dit onderwerp had. Nu is winst nemen op je goud bezit natuurlijk prima, maar is is wel zonde als je prachtig goud gaat inwisselen voor beroerde euro’s. Dan kan je in mijn ogen beter je goud aanhouden.

Overigens heb ik zelf mijn goud vrijwel volledig verkocht… Ja, ook ik! Niet omdat ik goud niet meer zag zitten, maar omdat ik een woonboerderij met wat grond er omheen nog meer zag zitten dan goud weggestopt in een buitenlandse kluis. Ik weet dat de huizenmarkt nog onder druk staat en als ik enkele jaren wacht, dan kan ik misschien wel veel betere zaken doen… Maar over enkele jaren kan ik wel ziek, zwak en misselijk zijn en achteraf spijt hebben. Ik ben dus één van die weinige kopers in de laatste maanden geweest.

Ik ben dus anders dan de meerderheid van de bevolking, maar dat wist u waarschijnlijk al. Dat is wel vaker zo bij mijn beleggingsbesluiten. Ik had er het geld (lees goud) voor over en ik ondernam actie. Het is een oude (heropgebouwde) boerderij die ruim een eeuw in handen van dezelfde familie was. De crisis is dus voor de één een ramp en een ander kan er een kans in zien. Die laatste ben ik.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *