LADEN

Typ om te zoeken

Goud en zilver

Laatste Nieuws

Goud en zilver

Goud naar boven de $2000 en zilver zou door toenemende tekorten gaan knallen.
Beleggers die deze verwachtingen de afgelopen maanden lazen, zijn ontevreden aan het worden. WAAROM hadden ‘de experts’ het zo mis?
– De vraag is of ze het wel mis hadden. Dat goud en zilver NU nog niet enorm in prijs gestegen zijn, houdt niet zonder meer het definitieve ongelijk van de analisten in. De stijging die voorzien werd, kan immers ook vertraagd zijn.
Een belangrijke eventuele reden voor een vertraging is de slechte beurs in China. Veel nieuwe rijken in China waren actief als belegger en grote kopers van edelmetalen. Nu de beurzen in China meer dan 50% aan waarde verloren hebben, zijn ook veel nieuwe rijken even marktschuw geworden. De vraag naar goud vanuit Chinese particulieren is daarom verminderd.
Een tijdelijke vermindering in mijn ogen, want nu ze even voorzichtig zijn, zien deze Chinezen wel dat de beurs daalde, maar dat hun goud in de lokale munt in vergelijking met hun aandelen amper in waarde gedaald is. Ze hadden dus beter goud gehad dan aandelen!
Goud is en blijft interessant voor mensen. Het metaal blijft een enorme aantrekkingskracht houden. Dit is zowel als sieraad alsmede als waardevastlegging.
Zilver is een ander verhaal. ‘Poor man’s gold’ is nog altijd gevraagd als sieraadmetaal, maar ook de industrie heeft zilver nodig in elektronica en andere processen. Er is nog heel veel zilver, maar de productie houdt de vraag niet bij. Dit gaat in de toekomst knellen. De Amerikaanse mint heeft daarom de productie van Silver Eagle munten aan banden gelegd. Die stap heeft nog geen gevolgen voor de zilverprijs gehad, omdat Canada de wereld gewoon meer Maple Leafs is gaan leveren. Hoe lang dat kan worden volgehouden tegen de huidige koersen is de vraag. Als meer beleggers teleurgesteld raken in edelmetalen, verkopen ze hun beleggingsmunten en kan de lage prijs nog weer langer worden volgehouden, maar ik ben zelf nog vol vertrouwen in de toekomst van edelmetalen. Vooral zilver blijft gevraagd worden en de productie van nieuw zilver neemt alleen maar af.
Ook in het recente verleden en nu in China blijkt toch weer dat Goud het in slechtere tijden beter doet dan aandelen. Als ik moet kiezen tussen dollars en edelmetaal, dan weet ik het ook wel. Ik bezit dan liever goud en zilver.
Als u zelf wilt beleggen in ‘echte’ zilveren munten, kijkt u dan hier eens.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *