LADEN

Typ om te zoeken

George Soros

Laatste Nieuws

George Soros

George is bekend van het feit dat hij ooit het Engelse Pond brak. Hij verdiende er een miljard dollar en een enorme bekendheid mee. Toch was hij al een beroemde belegger, namelijk als beheerder van het succesvolle Quantum fonds. Wie in 1969 1000 dollar had geïnvesteerd in zijn fonds, had in het jaar 2000 en bedrag van 4 miljoen dollar gehad. Een ongehoorde 32% gemiddelde winst per jaar!
George Soros gaat er vanuit dat de markten chaotisch zijn. Traders zijn emotioneel en lang niet altijd rationeel. George probeert door juist wel heel berekend te zijn de winsten te halen. Gezien zijn daadwerkelijk behaalde winsten lukt hem dat aardig.
Zijn huidige portefeuille bestaat uit Teva Pharm, dat we hier ooit als Warren Buffett tip weggegeven hebben. http://beursboxbuffett.blogspot.com/
Verder heeft hij Verizon, dat recent een deal met Apple bekendmaakte. Dendreon Corp en Ishars-Gold zijn minder bekende aandelen die in zijn bezit zijn.
Tot mijn verbazing bij zijn grootste nieuwe posities ook twee Chinese aandelen die we ook in de BeursAccent Insider service portefeuille aanhouden. We liepen blijkbaar op dat vlak op hem voor.
Overigens houdt George Soros erg veel aandelen aan. Meer dan ik persoonlijk gezond vindt. Immers moet je portefeuille natuuelijk wel overzichtelijk blijven. Het nadeel als je meer dan 6 miljard te beleggen hebt, is dat je keuze snel beperkt wordt als je maar weinig posities in wilt nemen.
Overigens heeft hij ook nog altijd Citigroup in portefeuille. Daar heb ik recent 25 call opties op gekocht. www.speculatievetips.com  De optiepositie doet nog niets, maar de aandelen zijn ondertussen wel al de juiste kant op gegaan. Als dat zo doorzet, dan wordt de optiepositie ook nog wel wat.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *