LADEN

Typ om te zoeken

75 euro wordt in een jaar 32.500 euro

Laatste Nieuws

75 euro wordt in een jaar 32.500 euro

Dat althans is wat Beank mij wil doen geloven. Ik moet 75 euro investeren waarmee op mijn naam een polis opgestart wordt. Een niet met name genoemde bank stort die polis vol en ik teken een afstandsverklaring. Vervolgens krijg ik na een jaar(?) de door de niet met name genoemde financiële instelling gestorte 32.500 euro die dan zonder beperkingen voor mij is.
Het zal wel mijn argwanende houding zijn, maar dit klinkt mij toch echt als bedrog in de oren. De vraag is alleen wie er het hardst bedrogen wordt. Ik, de toezichthouder, de bank die naar verluidt volstort, de wetgever of heel de maatschappij?
Gezien het feit dat dit wel erg op een trucje lijkt doe ik niet mee.
Ik heb me dan ook niet verder laten voorlichten over dit voorstel dat eruit ziet om te mooi om waar te zijn.
Ik ben wel nieuwsgierig, dat wel. Als je een fantastische truc ziet, dan wil je ook weten hoe die truc dan werkt. Mijn gevoel zegt dat mijn handtekening gebruikt gaat worden voor een zekerheidstelling. Mocht er iets misgaan, en bij bankiers is die kans groot, dan krijg ik geen 32.500, maar ben ik er aansprakelijk voor. Ik heb dan immers als deelnemer mijn handtekening onder een polis gezet. De bankier zal ongetwijfeld stellen dat de kans klein is, maar zelfs kleine kansen komen uit.
Voor de rest, ik kan niet anders constateren, is het in mijn ogen ongetwijfeld frauduleus, ik kan er alleen de vinger niet opleggen waar de fraude dan precies zit en wie slachtoffer zal zijn. Die 32.500 komt niet uit de lucht vallen, dus ergens moet er dus ‘iets’ zijn. Iemand moet dat ophoesten als het ook echt betaalt gaat worden en mijn gevoel zegt dat de deelnemers zelf wel eens de grootste kans maken de rekening te moeten betalen.
Overigens zoeken de initiatiefnemers 10.000 deelnemers. Iedereen 75 euro lichter maken is nog altijd 750.000 euro… Voor 75 euro ga je als losse deelnemer geen rechtszaak aanspannen. Zou het zo extreem simpel zijn?
Het initiatief gaat overigens nu al ruim anderhalf jaar rond. Blijkbaar kost het erg veel moeite om 10.000 man 75 euro afhandig te maken.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *