LADEN

Typ om te zoeken

Garanties? Tot het faillissement!

Laatste Nieuws

Garanties? Tot het faillissement!

Eerder deze maand ging MF Global failliet. Ik schreef daar al over. Gerald Celente, de man die al tijden in goud zit en dit ook iedereen steeds aangeraden heeft, bleek zelf achteraf ook nog altijd in goud futures (papieren goud) te beleggen. Hij raakte vorige week heel deze papieren goud portefeuille kwijt.
Het bleek dat deze derivaten helemaal niet gedekt waren en dat er dus ook geen garanties waren. MF Global ging failliet en als sneeuw voor de zomerzon verdween alle waarde die in de papieren goud posities gezeten had.
Dat kán toch niet?
– Natuurlijk KAN het, het is immers papieren goud. Heeft u dat wel eens gezien, papieren goud?
Nee toch. Het bestaat immers niet.
Iedereen die via het nu failliete MF Global aan het beleggen was, weet nu dat het gewoon een spel met lucht is. Niets geen garanties, niets geen onderliggend goud. Het is gewoon één grote fraude en iedereen speelt mee, ook een man als Celente die overal van de daken schreewde dat hij echt goud aanhield, maar ondertussen ook ter waarde van een paar ton aan papieren goud in portefeuille had.
Dat was dus goed stom van hem. Hij wist beter, maar ook hij was gretig en liet zijn gretigheid voorgaan op zijn gezonde verstand.
Ik ben zelf al lang geleden uit de papieren versies van goud en zilver gestapt. Dat werd niet door iedereen begrepen en ook vandaag zijn er ongetwijfeld nog genoeg beleggers en traders die zweren bij papieren goud. Ik vind het prima. Ik wil alleen niet via de belastingen straks de rekening betalen voor iedereen die hier zijn of haar handen aan gaat branden. Wat mij betreft dus geen overheidsgarantie op deze producten. Het systeem is een fraude en heel dit systeem zou dus gesloten moeten worden tot er een goed en eerlijk systeem voor terug is gekomen.
Blijf je toch meespelen in dit fraudespel, dan moet je niet zeuren als je geld je afgenomen wordt.
Op het forum overigens een Engelstalige brief van een broker die de deuren gesloten heeft omdat ook zij tot de conclusie is gekomen dat hij ongewild deel is gaan uitmaken van een enorme fraude. Ze liet haar klanten via haar handelssysteem in papieren goud en zilver beleggen. Ze sluit nu haar bedrijf omdat ze nu, nu ze de waarheid kent, dit niet met haar geweten in overeenstemming kan brengen.
De waarschuwing is niet alleen om niet meer in goud en zilver papieren posities te zitten, maar om heel het derivatensysteem te verlaten. Niet alleen kan je in Amerika je posities verliezen, maar bij een faillissement kunnen ze bij klanten ook recente winsten en eventuele opbrengsten van recente verkopen komen halen. In feite kan je dus failliet gaan vanuit een faillissement van een Amerikaanse bank en alleen maar omdat je in Amerikaanse derivaten handelde.
Daar is dan maar één bescherming tegen en dat is niet meer zonder onderliggende waarde in die derivaten handelen. Vandaar dat Ann Berhardt haar broker bedrijf gesloten heeft.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *