LADEN

Typ om te zoeken

Ga short op auto aandelen

Laatste Nieuws

Ga short op auto aandelen

Volgens Citigroup beseffen beleggers niet hoe de ramp in Japan over heel de wereld de auto-industrie zal raken.
Heel wat fabrikanten krijgen onderdelen vanuit Japan. Een auto kan niet geleverd worden als er ook maar één onderdeel mist.
Als binnenkort dus de voorraden die her en der in de wereld nog wel opgeslagen lagen op zijn, dan ontstaan er achterstanden in leveringen. Dat houdt vervolgens weer in, verlate en soms zelfs gemiste omzet.
Ford heeft bijvoorbeeld al toegegeven dat het nu naarstig op zoek is naar alternatieve (Chinese) leveranciers omdat een deel van haar onderdelen in Japan gemaakt worden. Dat gaat Ford hoe dan ook extra geld kosten.

Ook Chrysler heeft al medewerkers op non actief moeten zetten omdat er te weinig onderdelen vanuit Japan kwamen. Ook daar gaat het omzet en winst kosten. Helaas kunnen we in Chrysler geen positie meer innemen. Het is immers nu voor 46% van Fiat. Fiat heeft uiteraard een beursnotering in Italië, maar ook een ADS notering in Amerika. Het aandeel ging in januari van 22 naar 10 en staat nu $10,90.

Honda, dat ook een Amerikaanse notering heeft, zag recent een in Amerika een koerstop op $44. Momenteel staat het aandeel rond de $38,7. Ook Honda heeft veel last van de ramp in Japan. Ook naar mijn idee zijn de gevolgen voor de 2011 resultaten nog niet in de koersen tot uitdrukking gekomen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *