LADEN

Typ om te zoeken

Fortis maakt winst

Laatste Nieuws

Fortis maakt winst

Een winst van 1.638 miljoen euro voor Fortis in het eerste halfjaar van 2008. De nettowinst stijgt daarmee 3% en de bank laat zien dat ze in haar dagelijkse activiteiten nog wel precies weet wat ze moet doen. Het resultaat is overigens wel een daling van 41%. Het klimaat wordt dus minder positief, maar de winst is natuurlijk nog altijd aanzienlijk.
Net als veel andere banken heeft Fortis er last van dat men bijna failliet gaat op slechte leningen, maar dat de bank als bank zijn nog altijd een geldmachine is. De winst is mooi, maar is minder dan men moest afschrijven aan slechte leningen. Het gaat dus nog heel lang duren voor het effect van die slechte leningen weg is. Dan moeten die leningen niet NOG minder waard gaan worden, want dan komt het moment wel heel snel dichterbij dat de bank moet sluiten, terwijl haar dagelijkse activiteiten nog zeer winstgevend zijn.
Fortis is met deze winst niet uit de gevarenzone. Het blijft een bank met grote problemen.
De bank gaat informatieve aandeelhoudersbijeenkomsten in Nederland en België houden. Men pakt de communicatie met aandeelhouders momenteel serieus op.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *