LADEN

Typ om te zoeken

Euronext blijft laks

Laatste Nieuws

Euronext blijft laks

Nu we de AEX in 2008 grofweg hebben zien dalen van 500 naar onder de 250, zou je verwachten dat de optieseries daarop steeds snel aangepast worden. Ondanks steeds weer toezeggingen van Euronext te zorgen voor op tijd genoeg series, blijkt helaas keer op keer weer dat ze vooral in de lagere put series niet anders dan verwijtbaar laks zijn. Het duurt steeds veel te lang voor series worden aangemaakt, waardoor beleggers die posities willen afdekken, maar ook beleggers die far out of the money schrijven, in de problemen kunnen komen omdat ze niet tijdig kunnen doorrollen.
Schade die vervolgens ontstaat is voor rekening van de belegger. Dat terwijl Euronext de zorgplicht heeft om een degelijke markt neer te zetten. Helaas blijkt Euronext niet berekend te zijn op haar taak en blijkt de toezichthouder AFM aantoonbaar een nitwit te zijn op het gebied van de werking van opties.
Ook in Den Haag hoef je niet aan te komen met klachten over opties. Voor politici is beleggen als gokken en is werken met opties helemaal het werk van de duivel. Ze willen er niet eens wat van snappen.
Blijft beleggers die far out of the money opties willen schrijven niets anders over dan extra voorzichtig te zijn. Ook een gang naar de rechter haalt weinig uit. Als zelfs de uitgever Euronext al niet veel van haar eigen product wil snappen, hoe moet een rechter er dan wijs uit worden? Euronext gaat ondertussen wel driftig door om week en dagopties in de markt te zetten. Het pure gokwerk, dat is wat ze promoten. Het serieuze beleggerswerk, neen, daar willen ze liever opties niet voor laten gebruiken. Dat terwijl ze er juist zo geschikt voor zijn. Euronext wil echter een andere weg in. Die wil dat beleggers puur gokken in opties. Het levert Euronext veel meer geld op. Ook dit gaat een keer een schandaal opleveren. Helaas zie je sommige treinen al van ver aankomen, maar op de één of andere manier blijven instituten dan tussen de rails naar de koplampen staren.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *