LADEN

Typ om te zoeken

Belegger pas op!

Laatste Nieuws

Belegger pas op!

Via Quote werd weer een potentieel groot potentieel belegging schandaal bekend. Een ‘groen’ belegging in een biodiesel fabriek in Oostenrijk. Het ziet er allemaal in de folder en op de site zo mooi uit, maar toen een Quote journalist ging graven, kwamen er te veel lege hulsen, failliete boedels en onjuiste gegevens boven water. Dit heeft er weer alle schijn van dat beleggers een poot uitgedraaid gaat worden, dus als u benaderd bent of erger nog, als u al ingelegd heeft, heroverweeg uw investering nadat u onderstaande gegevens gelezen heeft.
Het gaat om "CIG Biodiesel" en ik raad u aan om straks ook het Quote artikel te lezen en u dan af te vragen of hier sprake is van een ‘zekere, betrouwbare en verantwoorde belegging met een hoog rendement!’ zoals CIG u wil doen geloven, of een slinkse manier van een failliete bouwondernemer en zijn zoon om ten koste van particuliere beleggers nog net even te cashen.

De hele opzet is een vergaarbak van ondernemingen die vervolgens allemaal van maar enkele personen blijken te zijn.
Zo bestaat de directie van de opzet niet uit natuurlijke personen, maar uit BV’s van natuurlijke personen. Men dekt zich dus al flink in.
Eén van de directieleden is na een rechtszaak al de laan uitgestuurd, omdat het geld niet bijeen gebracht kon worden. Lees het hier

De overgebleven directieleden zijn de vennootschappen Vechtzicht nv uit Curaçao en het Haarlemse Moma Investments.
Uiteindelijk blijken dat volgens Quote vader en zoon Piet en Arnold Breur, beter bekend als Aannemingsmaatschappij A. Breur en Zn bv en de Breur Bouwgroep bv te zijn. Die Breur bedrijven zijn in 2002 failliet gegaan, waarbij heel veel geld verloren is gegaan.
De curator geeft aan dat ‘onbehoorlijk bestuur niet uitgesloten kan worden.
Breur senior is daarbij persoonlijk failliet, maar is nu via een bedrijf dat op naam van zijn vrouw staat nog altijd actief.

In de brochure staat waar het geld vandaan komt, maar de journalist van Quote stelt dat in ieder geval één van die geldschieters niet meedoet. Daarbij is de investering van de directie 18.000 euro bij een totaal kapitaal van 72 miljoen euro. De directie doet dus gratis mee. De 18.000 is puur de verplichte storting bij de oprichting van de BV. Voor de rest wordt er volledig met vreemd aangetrokken vermogen gewerkt en er wordt door de (failliete) heren niets geïnvesteerd.
De één miljoen die voor de aandelen binnen moet komen bestaat nog altijd niet want de persoon die dat had moeten worden heeft ‘neen’ gezegd. De 5 en 7,5 miljoen subsidie is nog niet toegekend en er is geen zekerheid dat het wordt toegekend. Ook de hypothecaire lening is maar de vraag of dat in deze markt nog gaat lukken. Zeker als een bank naar de directie en hun verleden kijkt gaat het moeilijk worden. De heren zitten nog allemaal in situaties waarbij oude faillissementen nog moeten worden afgewikkeld. Binnengekomen gelden werden dan ook naar de failliete boedels van de heren toe gestuurd, in plaats van naar de beleggingen. De Rabobank heeft daarop direct de rekeningen geblokkeerd en wil nu niets meer met dit bedrijf van doen hebben. De ABNAMRO, eerder al laks bij andere oplichting schandalen, geeft de heren nog altijd vrij baan.

Waarom grijpt de AFM niet in?
Ten eerste omdat hier ook weer wordt gewerkt met in eerste instantie beleggingen van 50.000 euro en meer. Overigens kan hier ook met veel kleinere bedragen meegedaan worden. De opzet is zo neergezet dat alle mazen van de wet gebruikt worden. Daarmee is het nu dus mogelijk al mee toen vanaf 5000 euro, zonder dat de AFM ook maar enig toezicht zal houden.
Het is de wet. De mazen toepassen is niet verboden. Je moet je alleen als belegger afvragen of het in je voordeel werkt.
Door deze opzet is echter dus ook de prospectus niet door de AFM en/of door een onafhankelijke accountant nagezien. U leest daar alles over in het artikel van Quote. Ook hoe de andere 52 miljoen verkregen moet worden, het is allemaal zeer schimmig en u leest het hier:  http://www.quotenet.nl/biz/groen_graaien_met_cig_biodiesel.php

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *