LADEN

Typ om te zoeken

Eric Sprott, een man met een missie

Laatste Nieuws

Eric Sprott, een man met een missie

Beleggers die zich verdiepen in goud zijn de naam van deze man waarschijnlijk al wel eens tegengekomen. Eric Sprott maakt zich al jaren hard voor goud en heeft ook verschillende producten in de markt staan.
Zo is er Sprott Asset Management, maar is er ook Sprott Hedge Fund L.P., Sprott Hedge Fund L.P. II, Sprott Bull/Bear RSP Fund, Sprott Offshore Funds, Sprott Canadian Equity Fund and Sprott Managed Accounts.
De man zit waarlijk niet stil.

Ondertussen zijn er ook beleggingsfondsenen heeft hij verschillende edelmetaal fondsen opgericht.
Een fonds waarover ik al verschillende keren door lezers ben benaderd is de Sprott Physical Gold Trust.
Dit is een beursgenoteerd fonds dat volgens Sprott prima kan dienen als alternatief of het zelf aanhouden van fysiek goud. Voordelen zijn een goede verhandelbaarheid en lage kosten.
Deze trust staat onder de de tickercode PHYS op de NYSE beurs genoteerd.
In tegenstelling tot veel andere aanbieders betreft het hier allocated goud, dus baren goud die echt zijn toegewezen aan deze trust. Dit biedt dus veel meer zekerheid dan aanbieders die unallocated goud aanbieden. Immers is het dan maar de vraag wie er uiteindelijk een claim op het goud kan leggen.
Het goud is opgeslagen in Canada. Gezien de historie van de Verenigde Staten is dat een veiliger plek dan in de Verenigde Staten.
Je kan eventueel maandelijks een aanvraag doen om je bezit fysiek te laten uitkeren. Je moet daartoe een minimum hoeveelheid metaal aanhouden en er zijn (flinke) uitleveringskosten.

Eric Sprott heeft een naam te verliezen, dus ik ga er vanuit dat dit fonds “Roomser als de Paus” is opgezet. Vooral het feit dat het goud specifiek is toegewezen is een heel positief punt dat veel andere beursgenoteerde initiatieven node missen.

Ik ben zelf een voorstander van het zelf bezitten van goud, maar dit is een goed alternatief.
Eric Sprott overweegt ondertussen een nieuw soort bank op te richten. Zijn new Continental Bank zal geld bewaren en geld verdienen door handel in valuta en edelmetalen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *