LADEN

Typ om te zoeken

Eindelijk een forse AFM boete

Laatste Nieuws

Eindelijk een forse AFM boete

Legt de AFM eindelijk eens een forse boete op, is het op grond van een te late melding van twee en vier dagen… Niet echt wereldschokkend dus, wetende dat er in het verleden bedrijven en bestuurders waren die gemakkelijk kwartalen te laat hun meldingen deden.
Het verrassende is, MF Global Limited is een broker en neemt normaal gesproken nooit zelf voor eigen rekening posities in. Het zou een uitzondering zijn als het hier dus wel een eigen positie betrof. Ik heb daarom even naar MF global gebeld met de vraag hoe of dit zit.
De boete voor dit ‘enorme’ verzuim is immers maar liefst 30.000 euro (en de AFM geeft korting, want ze was 120.000 euro!) en lijkt meer ingegeven om een voorbeeld te stellen dan om serieus te zijn. Er is namelijk nog een beroep bij de rechter mogelijk. Ik kan me zo indenken dat 30.000 euro toch genoeg geld is om daar even een advocaat op te zetten. Toen ik gisteren met MF Global er over belde, bleek het te gaan om verschillende posities die door hen voor klanten waren ingenomen en die samen dus boven de 5% uit waren gekomen. In dat geval moet een partij als MF Global dat ook melden en daar waren ze dus bij inname van de positie twee dagen te laat mee en bij sluiting van de positie vier dagen te laat.
Ik kreeg de indruk dat men bij MF Global de handdoek erover in de ring wilde gooien.
Hun interne procedures zullen op dit vlak zeer waarschijnlijk ernstig aangepast worden, want 30.000 euro is de volgende keer wel 120.000 euro en dat voel je als bedrijf echt wel, hoe groot je ook bent.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *