LADEN

Typ om te zoeken

Een prachtig resultaat

Laatste Nieuws

Een prachtig resultaat

Ik las laatst een artikel bij een collega site. Het ging over een portefeuille die daar al jaren bijgehouden werd. Het resultaat zou zo enorm goed zijn, ik kreeg gewoon braakneigingen van de ophemeling die de fondsbeheerder ten deel viel.
Tot ik gisteren de daadwerkelijke resultaten over 2010 vernam.

Alle ophemeling ten spijt, het fonds had het bruto net zo goed als de AEX gedaan. Zoiets als 6% over 2010.
Nu moet u weten, bij de AEX is dat ex-dividend. Het fonds echter is inclusief dividend.

Het vervelende is voor fondsbeheerders dat je net zo goed bent als je laatste jaar.

Je kan een prachtig 2009 gedraaid hebben, maar als op basis daarvan beleggers ingestapt zijn, dan is de AEX niet eens verslaan geen reclame. Je kan het in 2008 enorm goed gedaan hebben, maar dat is ondertussen al een tijd terug. Wetende dat de gemiddelde actieve belegger het maar drie jaar uithoudt, dan is de helft van de huidige actieve beleggers nooit als actieve belegger in 2008 bezig geweest… Je maakt dan geen reclame met 6% inclusief dividend.

Hoe kwam dat dan toch, slechts 6%?

De reden is in mijn ogen simpel… Steeds maar weer traden en denken dat je slimmer dan de markt bent.

Dat is één van de redenen dat ik al lang geleden anders ben gaan beleggen. Dat pakte voor mij in 2008 niet goed uit, want toen ging ik met de index mee naar beneden. Dat was echter maar een tijdelijke zaak. Door al in 2007 te kiezen voor kwaliteit maakte ik het papieren verlies van 2008 in 2009 weer goed en 2010 was weer een ouderwets fantastisch jaar. Het fonds dat ik voor mijn kinderen aanhou ging in 2010 van 12,72 naar 17,89 per aandeel. Zo’n zelfde resultaat behaalde ik min of meer in mijn privé portefeuille. Mijn zakelijke portefeuille was minder uitbundig. Tot het moment dat ik de TradersOnly rekening opende stonden de Amerikaanse aandelen bij Alex en daar kon ik geen opties schrijven. Dat heeft me daar veel rendement gekost. Bij TradersOnly ging ik van begin oktober tot eind December ruim 10% omhoog. Een flink deel van dat rendement vanuit geschreven opties op de aandelen in portefeuille.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *