LADEN

Typ om te zoeken

Een nieuwe munt voor Golf regio

Laatste Nieuws

Een nieuwe munt voor Golf regio

In de golfregio is de voorbereiding voor een nieuwe munt gelanceerd! Ze willen niet meer verder met de Amerikaanse dollar, maar kiezen ook zeker niet voor de fundamenteel net zo zwakke euro. Er komt naar alle verwachting een Golf monetaire eenheid, met een eigen lokale munt en een eigen centrale bank. Lees er meer over in het forum! Dit is zeer interessant!. (Het is een Engelstalig artikel) http://forum.beursbox.nl/
Het initiatief lijkt op wat Europa met haar monetaire eenheid en eenheidsmunt Euro heeft gedaan. Onduidelijk is natuurlijk of de mate van samenwerking binnen de golfregio al zo goed is, dat er gesproken kan worden over een gezamenlijke munt.
In Europa ging het samen met het openstellen van de grenzen en het wegnemen van politiek macht bij de lidstaten. In de golfregio leven enkele staten nog altijd op voet van oorlog met elkaar en aan de grenzen kan het uren duren voor je er langs bent.
Een munt creëren is relatief makkelijk. Een munt ook serieus nemen en handhaven, dat kan wel eens van een totaal andere orde zijn. Zoals het artikel al aangeeft, mogelijk wil de Golfregio al rennen voor ze kan lopen.
Wel een heel interessant artikel, dus zeker even inzien: http://forum.beursbox.nl/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *