LADEN

Typ om te zoeken

Een einde aan de eeuwige groei

Laatste Nieuws

Een einde aan de eeuwige groei

De mensheid is er tot op heden steeds vanuit gegaan dat ze kon blijven groeien. En nog altijd is dat in alles ons uitgangspunt. Zowel economisch als in hoeveelheid mensen gaan we er van uit dat we groeien, groeien en groeien.
Alsof er een eeuwige groei mogelijk is.
Maar de planeet waarop we leven groeit niet mee.
Er is dus ergens een punt dat groei niet meer mogelijk is. Dat punt kan nog in ons leven meegemaakt worden, maar mogelijk kan het, mede door techniek, nog eeuwen uitgesteld worden.
De bevolking van het nu machtigste land ter wereld is afgelopen jaar met 0,72% gestegen. Dat is het laagste percentage in de laatste 70 jaar.
Steeds minger mensen willen naar Amerika emigreren, maar ook de geboortecijfers waren al tientallen jaren niet zo laag.
Er zijn zelfs regio’s in Amerika waar de bevolkingsaantallen gekrompen zijn. In 30 regio’s zelfs met meer dan 1%. In Pine Bluff, Arkansas ging het aantal inwoners zelfs 4,4% omlaag.
Ook Amerika voelt nu dat groei niet altijd en overal meer vanzelfsprekend is.
De Cambria regio in Pensylvania is sinds 1940 maar liefst 34% van haar bevolking kwijtgeraakt. We hebben allemaal wel meegekregen dat een stad Detroit extreem fors gekrompen is. Het is echter geen uitzondering. Vooral afgelegen delen van Amerika lopen langzaam leeg. Dat is zeker het geval als zo’n streek afhankelijk was van een industrieproductie die nu naar China overgeheveld is. De grootste werkgever weg, houdt in dat jonge mensen weg zullen trekken naar streken waar nog wel werk te vinden is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *