LADEN

Typ om te zoeken

Economische neergang (Tom Lassing)

Goud Laatste Nieuws Zilver

Economische neergang (Tom Lassing)

Geen idee hoe u er tegen aan kijkt, maar ik zie tegenwoordig geen serieuze reden meer waarom de wereldeconomie zou groeien. De Amerikaanse economie hikt tegen een recessie aan en China hikt tegen nog erger aan. Europa’s groei is al jaren tussen de -0,5 en 1,0 te vinden en daar lijkt zelfs in het meest optimistische scenario geen verandering in te komen.
Het meest logische is dus een economische high die snel gevonden gaat worden en daarna een neerwaartse beweging.
De beurs is dit jaar al een Jantje lacht en Jantje huilt gegeven. In een enkele dag kan heel het sentiment keren, maar per saldo doet de beurs nu al niets meer. Dat terwijl nu nog flink wat mensen ‘hoop’ hebben op verdere groei.
Waarop die hoop dan stoelt, mij is het niet duidelijk. Niemand die me kan vertellen waarom de economie dan zou moeten groeien. Ze hebben slechts die hoop en verwachting.
We zien ook de winsten van bedrijven afnemen en zoals collega Jack Hoogland al schreef, in zo’n scenario is een beursdaling uiteindelijk een zekerheid.
Dus waar moet je met je geld heen nu obligaties niets opleveren, aandelen te veel risico geven en sparen alleen maar geld kost?
Ik weet het wel.
Ik zou daar heen gaan waar je kapitaal het zekerst is.
Niet zo zeer op dagbasis maar wel fundamenteel.
Dat is de edelmetalen markt.
Sparen doe je dan in fysiek goud en zilver en op de goudrekening en/of zilverrekening en beleggen doe je in goudmijn en zilvermijn aandelen.
Ik ben van mening dat je dan de laagste risico’s loopt in combinatie met de meeste kans op winst.
Je moet alleen niet op dagbasis kijken, want op die schaal ‘zie’ je de onderliggende bewegingen niet.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *