LADEN

Typ om te zoeken

Dure aandelen tips

Laatste Nieuws

Dure aandelen tips

Via E-mail krijg ik van vooral Amerikaanse services heel wat aanbevelingen binnen. Ga naar sites als MSN money of Yahoo finance en u krijgt ook via die weg enorm veel tips en aanbevelingen. Werkelijk prachtige verhalen over degelijke bedrijven. Via E-mail krijg ik van vooral Amerikaanse services heel wat aanbevelingen binnen. Ga naar sites als MSN money of Yahoo finance en u krijgt ook via die weg in artikelen van analisten en schrijvers enorm veel tips en aanbevelingen. Werkelijk prachtige verhalen over degelijke bedrijven.
Het lijkt te mooi om waar te zijn en u weet, dan is het ook vaak zo.
Waar zit het addertje onder het gras dan?
– Wel, dat is simpel. Het zijn inderdaad prachtige bedrijven en bijna allemaal nog winstgevend ook. Ik ging afgelopen zaterdag willekeurig 5 van die tips na. Ik beoordeelde ze op koers/winst verhouding en PEG ratio.
De resultaten ziet u hieronder

De tips die ik zaterdag kreeg waren de volgende aandelen

Aandeel K/W PEG
NRG 22 1,4
DUK 14,3 2,8
USU 11,5 1
FLR 29 1,65
MDR 25 1,8

Goedkoop beoordeel ik grofweg als een K/W onder de 20 (maar hoe dichter bij de 20, des te groter moet de groei van de onderneming zijn) in combinatie met een PEG ratio die bij winstgevende ondernemingen in ieder geval onder de 1 moet liggen.

Op USU na dus allemaal te dure aandelen. Prachtige bedrijven, maar er moet op de beurs simpelweg al teveel geld voor neergelegd worden. Dit is daarom wel een degelijk bedrijf, maar daarmee nog geen degelijke belegging.
USU is de enige die zo op het zich niet te duur is, maar gaan we kijken naar waar het bedrijf nu staat, dan is duidelijk dat er nog een enorme verwatering aan zit te komen omdat het bedrijf de aankomende jaren enorme investeringen moet doen waarvoor nu nog geen geld beschikbaar is.
Kortom een score van 0 op 5 voor wat betreft degelijke beleggingen.
Hoeveel beleggers zouden alleen al deze moeite gedaan hebben om de tips van de analisten even na te zien op degelijkheid?
Is het zo gek dat 90% van de particuliere beleggers verliezen? Ze kopen op tips die ze lezen en kopen dus veelal veel te duur. Dat vraagt om koersdrama’s.
Er zijn heus ook wel goedkope degelijke aandelen te vinden. U krijgt die echter niet via gratis services verstrekt. Waarom zouden analisten en service verleners? Die moeten er ook moeite voor doen om ze te vinden. Analisten geven u dus gratis wel degelijke bedrijven, maar niet degelijke beleggingen. Het verschil is uw probleem als u op gratis tips gaat beleggen.
Wilt u dus een hogere kwaliteit aan concrete tips ontvangen, dan zult u echt de portefeuille moeten trekken en er voor moeten betalen. Dat is uw investering in goede beleggingen. Kijkt u dan echter wel goed naar wat voor tips er gegeven worden. Ik raad u aan bij aandelen tip services vooral te letten op ‘kwaliteit’ en ‘tegen lage waarderingen’. Als u dat niet in de aanbeveling van de service ziet staan, laat die aandelentipservice dan links liggen.
Lage waarderingen is geen garantie voor altijd en direct succes, maar op termijn wint u er wel mee. Helaas kunnen dat maar weinig beleggers en services zeggen. Niet alleen de meeste beleggers verliezen, ook de meeste services doen dat.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *