LADEN

Typ om te zoeken

Dubbel rendement met BP

Laatste Nieuws

Dubbel rendement met BP

In juni vorig jaar leek voor BP het einde zoek. Er kwam maar geen einde aan de ellende rondom het ontplofte boorplatform in de Golf van Mexico. Heel de wereldpers stortte zich er bovenop en er kon geen goed woord over het Britse olieconcern meer worden gezegd. Wat in april nog een snel op te lossen ongeluk leek te zijn, groeide in juni uit tot een ramp van enorme proporties.

Het werd namelijk steeds duidelijker dat dit probleem niet zomaar over zou gaan. Het olielekkende gat in de bodem van de zee was niet te dichten en de nadelige gevolgen stapelden zich op.
Op 2 juni kocht ik een turbo short BP. Het werd de wereld steeds duidelijker dat het probleem niet snel opgelost kon worden en de eerste ramingen voor de torenhoge kosten begonnen naar buiten te komen. In de daarop volgende weken werden deze kosten steeds hoger ingeschat en werd het toekomstbeeld voor BP steeds somberder. De turbo short liep in een aardig tempo op.

Eind juni leek de paniek rondom BP op een hoogtepunt. Hoewel er voor de echte ramp in de Golf van Mexico inmiddels de eerste oplossingen werden aangedragen, werd er openlijk gesproken over een mogelijk faillissement en uitten Britse pensioenfondsen hun zorgen over het dividend en verdere koersverloop van het aandeel. Op dit moment kon men haast niet negatiever worden en kon het vertrouwen bijna niet meer verder zakken. Dat was voor mij een teken om de winst op de turbo short te verzilveren. Ik zag de aantallen waarmee de aandelen gedumpt werden teruglopen en de oplossing voor het lek dichterbij komen. Het zijn vaak de momenten waarop iedereen een bepaalde richting in kijkt, dat de goede belegger de massa net een stapje voor moet zijn en de draai in het sentiment mee kan pakken. Op 25 juni verkocht ik de turbo short met een winst van 53%.

Twee weken later stapte ik zelfs alweer in een turbo long. Langzaam drong de realiteit weer door en werden de maximale kosten afgewogen tegen het kapitaal van BP. Men begon in te zien dat een gigaconcern als BP bijna niet failliet te krijgen is en bovendien leek de oplossing voor het lek snel naderbij te komen. Hoewel de winst niet zo spectaculair was als de 53% op de turbo short, kon ik mijn turbo long twee weken later toch met een leuke 13% winst verkopen. Ik heb vervolgens een groot deel van de winst overgemaakt naar verschillende hulporganisaties om getroffen mensen en dieren in de regio met deze natuurramp bij te staan.

Deze transacties van vorig jaar geven perfect de manier van handelen aan die mij goed ligt. Inspelen op geruchten en nieuws, en daarbij vooruit lopen op de markt. Met behulp van logisch nadenken en een scherp inzicht kunnen dit soort kansen worden opgemerkt en benut. Technisch analyse wordt gebruikt om het koersdoel en de stoploss te bepalen. Graag vertel ik u meer over mijn manier van handelen.

Op dinsdag 8 februari zal het gratis eerste Turbo-Trading seminar plaatsvinden.
Het is een mooie kans om te horen en zien hoe ik maandelijks streef naar 5% netto winst en om te bekijken of het volgen van mijn portefeuille misschien iets voor u is. Ik nodig u graag uit hierbij aanwezig te zijn!

Klik hier voor meer informatie en om u in te schrijven.
http://www.turbo-trading.nl/seminar.html

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *