LADEN

Typ om te zoeken

Derivaten in beeld

Laatste Nieuws

Derivaten in beeld

In mijn haat/liefde verhouding met de AFM nu weer een punt waar het goed is dat de AFM er eens gaat kijken. In de afgelopen jaren hebben banken veel (grote) bedrijven geadviseerd richting het rente-risico dat ze mogelijk liepen.
Niet alleen hebben enkele van die banken tegelijkertijd de rente via Libor gemanipuleerd, maar de Centrale Banken hebben de laatste jaren ook de rente kunstmatig extreem laag gehouden door geld te creëren. Daarmee is de rente veel lager gekomen dan in een vrije markt mogelijk was geweest.
Of de banken nu vanuit slecht adviseurschap, bewuste oplichting of onwetendheid geadviseerd hebben maakt nu even niet uit. Veel bedrijven zitten helemaal klem nu de rente zo laag zit en de derivaten behoorlijk op het eigen vermogen beginnen te drukken. De vraag is hoe we dat gaan oplossen zonder dat die bedrijven in feite door de banken failliet gaan.
De AFM heeft nu in ieder geval besloten deze markt eens te onderzoeken. Wat is het risico dat we nu als samenleving lopen en is de advisering van de banken aan hun klanten wel netjes en eerlijk verlopen?
Een aardige vraag zou zijn of de banken in feite niet een brandende afwijzingsbrief van de verzekeringspolis in de brievenbus van de verzekerden gestopt hebben…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *