LADEN

Typ om te zoeken

Denk en handel internationaal nu het nog kan

Laatste Nieuws

Denk en handel internationaal nu het nog kan

 

Gisteren liet ik al zien hoe Amerika haar burgers overal ter wereld wil controleren en bespioneren en hoe Amerika daarmee haar eigen glazen ingooit en haar inwoners zwaar aan het benadelen is.
Helaas is het echter zo dat te ijverige ambtenaren en te kortzichtige politici geen visie hebben. Ze maken veel kapot in hun ijver om vooral hun bestaansrecht te bewijzen.
In het geval van Amerikaanse onderdanen merken deze nu dat ze in steeds meer landen geen bankrekeningen meer kunnen openen en via die weg ook geen handelingen meer kunnen doen. Enorme commerciële kansen gaan nu aan Amerikanen voorbij, simpelweg omdat ondernemingen geen zaken meer willen, kunnen en mogen doen met Amerikanen.
Vergis u niet, dat gaat ons ook overkomen. We hebben zelf aan den lijve ondervonden dat de AFM de handel in goud al aan het frustreren is. Ze hebben het nu nog gered zonder wetgeving, maar het gevolg was wel dat het bedrijf (Goldmoney) nu geen klanten uit Nederland meer accepteert. In feite overkomt iedereen die in Nederland woont dus al wat Amerikanen ook al overal ter wereld overkomt.
Hoe heb ik dat opgelost?
Ik ben internationaal gegaan.
Ik besta als persoon en ik besta als bedrijf. Ik heb zowel Nederlandse bedrijven alsmede buitenlandse bedrijven en ik kan nu weer gewoon zaken met Goldmoney doen. Immers hebben die een rekeninghouder uit een heel ander land. Ze doen nu zaken met een buitenlandse rechtspersoon en niet met Tom Lassing de persoon.
Bedrijven mogen veel meer als personen!
Dat wist u misschien nog niet, maar bedrijven hebben meer vrijheden en mogen gewoon meer. Dat geldt voor grote bedrijven, maar ook al voor kleine bedrijven. Het geldt ook al voor Nederlandse bedrijven, maar helemaal voor buitenlandse bedrijven. Ik besta als persoon. Als u op bezoek bent, dan ziet u de persoon. Ik ben echter ook een aantal ondernemingen.
Steeds meer rechtshandelingen doe ik slechts als onderneming. De persoon Tom Lassing doet steeds onbeduidender zaken. Ik koop een pak melk en een ijsje. Grotere zaken koop ik al snel niet meer als persoon. Daar heb ik bedrijven voor die dat voor me kopen en ik neem het van mijn bedrijf af. Ik heb persoonlijk maar één paspoort, maar ik ben dus ondertussen ook al meerdere rechtspersonen. Het was een schok voor me om te constateren dat mijn ‘rechtspersoon ik’ veel meer mag als mijn persoonlijke ik.
Mijn ‘rechtspersoon ik’ mag in het buitenland van alles doen, er bestaan, er geld verdienen, er belasting afdragen. Mijn ‘persoonlijke ik’ moet een door mijn overheid uitgegeven paspoort en/of visum hebben om er te mogen vertoeven, om er handelingen te mogen doen.
Door mij nu op te splitsen in een persoonlijke ik en een aantal rechtspersonen ik, heb ik meer vrijheid gekregen.
Misschien ben ik nu nog een uitzondering waar u wat vreemd tegenaan kijkt. Ik vrees echter dat gaandeweg steeds meer mensen zullen beseffen dat de ijverigheid van ambtenaren en politici om ‘alles te regelen’ inhoudt dat vrijheden van burgers verdwijnen. Vrijheden die u uiteindelijk gaat missen zodra u buiten de reguliere paden wil gaan lopen. Zodra u niet meer tot de eenheidsworst wil behoren. Vrijheden die ik nu terug heb doordat ik mezelf aangepast heb en mijzelf internationaal gemaakt heb.
Wilders wil niet dat mensen twee paspoorten hebben… Ik zou er graag twee willen hebben. Zou het me hier niet meer bevallen, dan kan ik tenminste naar een ander vaderland. Nog weer een punt waarop ik het met hem niet eens ben. Hij realiseert zich niet welke vrijheden hij met zijn opstelling opgeeft. Wie weet komt het er ook nog eens van dat ik mijn Nederlandse paspoort ga vervangen door een tweetal paspoorten uit andere landen. Landen die me graag als landgenoot willen hebben en zich niet bemoeien met mijn persoonlijke situatie. Of ik namelijk één of twee paspoorten heb is iets voor mijzelf. Waar bemoeit een staat of Wilders zich mee? Als de joden in 1939 meerdere paspoorten hadden gehad, dan hadden ze aan Hitler kunnen ontsnappen. Wat is er dus mis met twee paspoorten? Is onze eigen overheid voor altijd betrouwbaar en komt er nooit meer een gek als Hitler? Ik vrees dat niemand dat kan garanderen. Het lijkt me dus een goede zaak alternatieven achter de hand te hebben. Immers, wie weet bent u de volgende keer de ongewenste minderheid…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *