LADEN

Typ om te zoeken

The endgame voor Griekenland

Beleggers Nieuws

The endgame voor Griekenland

 

In mijn ogen is het nu nog slechts de vraag hoe lang Griekenland nog deel uitmaakt van Europa. Merkel kan wel zeggen dat Griekenland er bij moet blijven, maar de Grieken zelf gaan binnenkort in feite besluiten dat ze geen deel meer willen uitmaken van een samenwerking waarin ze alleen nog maar het lijdend voorwerp zijn.
De ECB wil nu al geen zaken meer doen met 4 Griekse banken, Barroso heeft al aangegeven dat leden die zich niet aan de afspraken houden geen lid meer kunnen zijn en steeds meer kiezers in de rest van Europa hebben een voorkeur voor politici met anti-Europese voorkeuren. Hoe lang Merkel het pluche nog vast kan houden is dus maar de vraag. Of haar opvolger dezelfde lijn gaat vasthouden is maar de vraag.
Als ik Griek zou zijn, dan zou ik mijn vermogen niet langer in Euro’s willen aanhouden. Ik weet wel dat goud en zilver nu dalen, maar als de Euro in Griekenland gaat verdwijnen, dan zullen ze het geld in een nieuwe punt aanpassen en die nieuwe munt gaat maar één ding structureel doen, namelijk minder waard worden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *