LADEN

Typ om te zoeken

De vrije markt is al heel lang dood

Laatste Nieuws

De vrije markt is al heel lang dood

De vrije markt is in feite in Nederland al in 1813 overleden, toen na een machtsgreep na het vertrek van de Fransen Willem 1 de economie van de Nederlanden voortaan tot zijn privé aangelegenheid maakte en hij onder andere DNB installeerde. In Amerika overleed de vrije markt in 1913 toen de FED werd geïnstalleerd als privé instituut met de macht geld te scheppen. Toch heeft het tot 1971 geduurd voor het lijk dat de vrije economie al was, begon te ontbinden. Wat we momenteel zien, is het ontbindingsproces in volle gang.
Zou het niet mooi zijn de trend door te zetten door in 2013 de vrije markt weer te doen herleven met misschien niet eens de afschaffing van fiat geld, dat mag van mij blijven bestaan, maar met de wereldwijde herintroductie van door goud gedragen geld.

Dat goudgeld mag dan de concurrentie aan met fiat geld. Laat de markt maar kiezen wat ze liever heeft.

Pas dan kan de economie weer vrij worden.

We moeten dan wel leren werken met twee koersen. Ieder product zal dan een goudgeld en een fiatgeld bedrag kosten. Tenzij… de verkoper besluit dat het product maar in één valuta gekocht kan worden.

Ik zou het voor mij wel weten, ik zou namelijk mijn producten direct in goudgeld laten noteren. Ik wil mijn inkomen graag in goudgeld verdienen. In Amerika is de eerste winkel al geopend waar je alleen met goud en zilvergeld kan betalen.
Praat er niet van dat de huidige economische problemen komen door de ‘vrije markt’, want met het fiat geld uitgegeven door Centrale Banken is er gewoon nooit sprake van een vrije markt. Daar kwamen we pas echt achter toen de goudstandaard ontbonden werd en zelfs toen duurde het nog tientallen jaren voor we serieus onraad begonnen te ruiken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *