LADEN

Typ om te zoeken

De reset van het systeem

Laatste Nieuws

De reset van het systeem

We weten er weinig over, we horen er vanuit de autoriteiten nog veel minder over. Toch is het onontkoombaar dat die economische en monetaire en misschien zelfs de organisatorische reset er komt.
Onontkoombaar, omdat de hoeveelheid schulden (van de overheid) te enorm is geworden.
Nu kan je als autoriteiten wachten tot het zo ver is en de zaak uiteindelijk onhoudbaar is geworden. Nadeel is dan dat je er niet zeker van bent dat je aan de macht kan blijven. Wat heb je er aan als Amerika en Europa door complete chaos in feite onbestuurbaar worden en de wereld economisch tientallen, zo niet honderden jaren terug wordt gezet? Daar wint niemand wat mee.
Liever ga je als machthebber, voor het zo ver is, ingrijpen. Dan heb je de zaak zo veel mogelijk nog in de hand en kan je je machtsbasis het beste verdedigen.
Mijn visie is dat de mensen met (bancaire) wereldmacht, het IMF, de wereldbank, de ECB en de BIS de zaak bewust wereldwijd gaan resetten, voor we ertoe door de markt land na land gedwongen gaan worden.
Maar hoe?
Christine Lagarde is er duidelijk over. Ze wil eerst een fiscale opschoning en een juridische vastlegging van de macht van de financiële sector. Met andere woorden, men moet wereldwijd de macht van de bankiers erkennen. Daarbij moeten de overheden het (budget)lek boven water krijgen en moeten zowel banken als overheden een balans hebben die overleven mogelijk maakt.
Als dat op orde is, dan kan je de volgende stap nemen en dat is de grote reset waarbij je in feite de oude munt moet loslaten en een nieuwe (wereld)munt moet creëren. Een munt die je moet inwisselen, waarbij je echt enorm gaat inleveren. Denk aan bijvoorbeeld tien munteenheden inleveren en er één voor terug krijgen.
Je vermogen in cash geld en spaargeld gaat dan dus 90% omlaag. Dat is nodig om de schulden af te betalen. Cash geld is geld dat over is…
De overheden moeten voor die stap alles economisch onder controle hebben. Vandaar dat deze stap pas kan komen nadat de huidige acties zijn afgerond en er weer discipline is.
Ook Christine geeft toe dat het huidige monetaire systeem de economie beknot. De reden daarvoor is rente, maar dat zegt ze niet met zoveel woorden. Mogelijk dat de bankiers de rente in de toekomst wel willen loslaten, als ze gecompenseerd worden door meer macht.
Over rente heb ik niet zo lang geleden al uitgebreid geschreven. U leest dat belangrijke artikel hier: https://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/laatste-nieuws/mijn-belangrijkste-artikel-ooit.html
Het IMF is dat in 2013 al in Iran aan het voorbereiden gegaan. Hun economie stond los van die van de rest van de wereld. Hun economie stond ook los van de bancaire machthebbers. Die situatie laten ze nu los en zelfs Iran komt onder de knoet van de bankiers. Het land redt het niet alleen.

Hoe kom ik aan deze wijsheid? Nu, simpel, Christine Lagarde heeft het er in een interview zelf al over…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *