LADEN

Typ om te zoeken

De overheid komt te hulp

Laatste Nieuws

De overheid komt te hulp

Tegenwoordig lezen we werkelijk overal dat de overheid er alles aan doet om de economie er weer bovenop te helpen.
Dat is toch gek, want wat heeft de overheid voor verstand van de economie? Ambtenaren zijn geen ondernemers en politici zijn tegenwoordig mensen die de politiek als loopbaan hebben gekozen en dat is te vaak omdat ze in de commerciële wereld niet mee konden komen. En die overheid moet de economie komen redden?
Is het niet gek dat we dus al jaren aanmodderen?
Al die ‘hulp’ kost veel geld en vooral ook veel energie. Steeds weer worden met al die hulp belangrijke bronnen gebonden aan overheidsregels die vooral beperken.
Tegenwoordig moet je een superexpert zijn om nog een weg te kunnen vinden in het woud aan subsidies. De meeste subsidies gaan dan ook naar bedrijven die het zich kunnen veroorloven om mensen in dienst te nemen die zich daar in kunnen specialiseren. De meeste subsidies komen daarom niet al te verrassend terecht bij de rijkste en grootste bedrijven en dat zijn de bedrijven waarvoor het feitelijk niet bedoeld was.
Een mooi voorbeeld is BMW.
Die krijgt jaarlijks vele miljoenen aan subsidies voor de ontwikkeling van motorfiets motoren. Ze leveren op basis van die subsidies geen marktproduct op. Nog geen enkele met subsidie ontwikkelde motor is commercieel verkocht. Een onafhankelijke motorfabrikant uit Duitsland heeft nu al meer dan duizend motorfietsen geleverd met een motor die ze hadden willen ontwikkelen met hulp van subsidie, maar ze kregen die subsidie niet.
Vele miljoenen die naar de stinkrijke BMW fabriek gaan, die er alleen wat mee freubelt, terwijl een onafhankelijke motorfabrikant alle wind tegen blijft houden terwijl hij er ook echt wat concreets mee doet.
Was het maar het enige voorbeeld. De ‘hulp’ van de overheid is maar al te vaak slechts een soort smeerolie voor een toekomstig baantje bij een grote multinational. Het is gewoon één grote fraude, maar omdat heel de overheid er aan meedoet is er al niet veel meer aan te doen. Niet alleen in Zuid Europa is er sprake van grootschalige fraude bij de overheid. Het zijn daar de kleintjes die kleingeld verduisteren. In Noord Europa gaat het om de miljoenen bedragen en de grote multinationals, die varen er wel bij.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *