LADEN

Typ om te zoeken

De les die ik de afgelopen jaren heb geleerd…

Laatste Nieuws

De les die ik de afgelopen jaren heb geleerd…

Als je in 1971 voor een bedrag van $10.000 goud had gekocht en je had dat 10 jaar vast gehouden, dan zou je dat goud rond 1980 voor minimaal $500.000 weer hebben verkocht.

Als je die $500.000 daarna in bijvoorbeeld de S&P-500 had belegd en je had tegen het jaar 2000 verkocht, dan zou je het luttele bedrag van $5.000.000 op je rekening hebben. En als je daarvoor weer goud had gekocht, dan zou je nu $25.000.000 op je rekening hebben. En gek genoeg was er geen glazen bol nodig om in de hierboven vermelde jaartallen de juiste actie te ondernemen. In 1971 liet Nixon de goudstandaard los zodat centrale bankiers onbeperkt geld konden printen. In 1980 ging Volcker zeer duidelijk het gevecht aan met de toen enorm hoge inflatie. In 2000 was het zeer duidelijk dat aandelen véél te duur waren. En was het zeer duidelijk dat centrale banken na de Nasdaq-crash weer geld gingen printen.
 
De les die ik de afgelopen jaren heb geleerd is dat er bij beleggen niets belangrijker is dan te herkennen wat de langjarige trends zijn, en te herkennen wanneer een langjarige trend aan zijn eind komt, of op het punt staat te beginnen. En dit kan gewoon door naar feiten te kijken en met nuchter boerenverstand logisch na te denken. Het hoogste rendement haal je als je er vanaf de start van een bull- of bearmarkt bij bent. Een kans die zich gemiddeld slechts één keer in de tien jaar voordoet. Een 30-jarige bull markt in Amerikaanse obligaties loopt nu op zijn einde en is ontaard in een enorme zeepbel. Ook hier geldt dat je dit vast kunt stellen door nuchter naar de feiten te kijken en logisch na te denken. In dit artikel schreef ik al dat we nu een enorme kans hebben om in te spelen op het uiteenspatten van deze zeepbel. Om de komende jaren te profiteren van stijgende rente, dus dalende obligatiekoersen. Door de hierboven vermelde les die ik heb geleerd, vind ik het van het grootste belang om op deze megatrend in te spelen. Ik hoop voor u dat u dat ook vindt. Klikt u hier om vanaf de start op deze jarenlange trend in te spelen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *