LADEN

Typ om te zoeken

De kat op het spek binden

Laatste Nieuws

De kat op het spek binden

Het viel me nu pas op, omdat ik zelf niet meer met Turbo’s, Speeders en  Sprinters werk, maar er zijn stoploss orders op mogelijk.
Een goed doordacht concept… verzonnen door de bank, voor de bank zullen we maar zeggen.
De stoploss orders op die producten zijn ‘stop on quote’ orders.
Als de marketmaker uw stoploss als quote opgeeft, dan wordt de stoploss al geactiveerd.
Ideaal… voor de bank!
Stel even, u heeft een positie:
Stel de Sprinter Long 5.2 heeft als laatst gedane koers EUR 3,35. De biedkoers is EUR 3,30 en de laatkoers is EUR 3,40. U heeft deze Sprinter in bezit en wilt zich graag indekken tegen een daling van deze Sprinter met een stop order. U heeft als ondergrens EUR 3,00 gekozen. Zodra de biedprijs van de marketmaker EUR 3,00 wordt zal uw order worden geactiveerd in het orderboek. Dit gebeurt dus ook als er niet gehandeld wordt op EUR 3,00.
– Waarom is dit ideaal voor de bank?
In dit geval is er geen handel, maar de bank zelf kan nu handel genereren omdat de belegger zelf heeft aangegeven dat er een stop on quote mogelijk is. Het enige dat de bank nu maar hoeft te doen, is deze quote te stellen! Voila, handel waar de bank beter van wordt, ondanks dat er in feite geen handel op de beurs is!
Hoe dit legaal is, ik weet het niet. We houden het er maar op dat het allemaal kan omdat Nederland nu eenmaal een derde wereldland is als het gaat om de kwaliteit van het toezicht op de banken.
Als ik ooit een bedenkelijk product zag, dan is het nu wel… Maar blijkbaar ben ik de enige, want ik hoorde nog niemand hier over.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *