LADEN

Typ om te zoeken

De grootste fout van beleggers

Laatste Nieuws

De grootste fout van beleggers

Zelfs pensioenfondsen maakten dit jaar de grootste fout die beleggers kunnen maken. Ze kochten toen de koersen laag waren geen aandelen bij, sterker nog, ze bleven verkopen. Nu dat de beurs vervolgens 8 maanden stijging achter de rug heeft, blijkt dat pensioenfondsen, maar ook veel particulieren, met hun performance fors ten opzichte van de index achterblijven.
Mr. Market, u weet wel, dat mannetje dat door Ben Graham verzonnen is, heeft zelfde de pensioenfondsbeheerders ‘gek’ gekregen met zijn aanstekelijke manische depressiviteit.
Achteraf gezien had je als belegger in maart moeten inzetten.
Achteraf gezien heb ik dat zelf met BeursAccent dan ook gedaan. Daardoor werd ‘de ergste crisis sinds de jaren dertig’ in feite binnen één jaar goedgemaakt, terwijl pensioenfondsen nu nog wel even bezig zullen zijn.
De bestudering van het Mr. Market verhaal kan u heel veel geld opleveren. Mr Market komt namelijk iedere dag langs en doet u een bod. Het voordeel is, u mag Mr Market volledig negeren. Hij neemt u dat niet kwalijk. Er is echter één vervelend verhaal aan Mr. Market. Zijn manische toestanden zijn extreem besmettelijk. Voor u het weet, gaat u er in mee. Als u daar echter in meegaat, dan kost dat meestal veel geld. Dat bleek ook dit jaar weer, tot schade en schande van veel beleggers, waaronder de pensioenfondsen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *