LADEN

Typ om te zoeken

AFM laat fouten ongemoeid

Laatste Nieuws

AFM laat fouten ongemoeid

De AFM is naar buiten gekomen met een persbericht waarin ze aangeeft dat drie beursgenoteerde bedrijven leugens in hun 2008 jaarverslag hebben staan en dat ze deze leugens niet willen verwijderen. De AFM geeft echter niet hun namen en acht zich niet bevoegd om hier verdere actie in te ondernemen.
– De vraag is nu, waarom controleert de AFM de jaarverslagen als ze er niets mee kan of wil doen? Is het bedrijf zo goed bezig dat ze er extra taken bij kan hebben? Heeft de AFM zoveel geld dat ze er zaken bij kan doen die helemaal niet tot haar takenpakket behoren? Gezien het aantal blunders van de AFM in de laatste jaren is dat het toch niet. In feite geeft de AFM steeds weer bewijzen dat ze haar taak niet naar behoren uitvoert.
Waarom dan wel komen met dit bericht?
Ik denk het antwoord wel te weten. Macht, pure macht. De AFM wil nog meer macht naar zich toetrekken en heeft honderden jaarverslagen gecontroleerd om maar aan te tonen dat ze de enige partij is die nog meer macht verdiend. De AFM is een bolwerk aan het worden. Enkele ego’s hebben ontdekt dat zittende politici makkelijk te bewegen zijn om macht uit handen te geven aan wie zich maar voordoet als deskundig instituut. De AFM is nu al in de financiële wereld de dictator die veel mag bepalen, maar veel is niet genoeg. Er is nooit zoiets als genoeg macht, net zo goed als er nooit genoeg geld is. De AFM is in feite niet veel anders als de banken… Laat ze lang genoeg hun gang gaan en het loopt gierend uit de hand. De machtswellust van de AFM komt ons vanzelf ook een keer duur te staan.
De AFM moet niet flauw doen en netjes, zoals burgers ook moeten doen, misstanden aan de kaak stellen en bedrog bij justitie aangeven. Ze doen het bewust niet zo en nu weet u waarom.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *