LADEN

Typ om te zoeken

De belangrijkste verkiezingen ter wereld

Laatste Nieuws

De belangrijkste verkiezingen ter wereld

Op dit moment zijn die belangrijkste verkiezingen al gaande. Het Communistische partijcongres is in Beijing bijeen om een nieuwe partijtop en daarmee een nieuwe politieke top voor China te kiezen…
Ooh, u dacht dat ik het over Amerika ging hebben?
Nee sorry, dat is slechts een show voor de vorm. Daar gaat echt niets met de verkiezingen veranderen. Ze hebben immers dezelfde ideeën en ze liegen er beiden over.
De verkiezingen in China zijn veel belangrijker. Daar komt een nieuwe generatie aan de macht en recent bleek al dat de nieuwe generatie mogelijk niet zo goed is als de vorige.
Een beoogde opvolger is al afgeserveerd nadat zijn vrouw een Engelse zakenman had vermoord. Een dealtje liep niet naar wens en mogelijk zou de fraude openbaar geworden zijn. Het leek haar een briljant idee de Engelsman dan maar om te brengen. Alsof de door haar gekozen oplossing veel beter was…
Het leek haar echter een goede oplossing om maar tot moord over te gaan. Ze had niet verwacht dat haar macht gebroken kon worden. Dát is een telg van de nieuwe generatie leiders in China. Mensen die geld verdienen, persoonlijk gewin en uiterlijke weelde extreem belangrijk vinden. Mensen die er naar streven miljardair te worden, op welke wijze dan ook.
Een heel ander slag volk dan de huidige leiders die niets ophebben met democratie, maar het land wel de vrijheid gegeven hebben om zich te ontworstelen van 4000 jaar armoede voor de massa.
Is China in staat haar politieke top te verjongen, zonder de Westerse decadentie aan de macht te krijgen? Dát is pas een belangrijke vraag. Daarom zijn de verkiezingen in China de belangrijkste. Die andere show begint vanavond en duurt waarschijnlijk vanwege de nodige hertellingen wel een paar dagen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *