LADEN

Typ om te zoeken

Crucell in etalage

Laatste Nieuws

Crucell in etalage

Gisteren kwam de Wall Street Journal met het bericht dat Crucell en Wyeth aan het praten waren over een eventuele overname van Crucell. Crucell zelf kwam daarop met een persbericht dat deze gesprekken bevestigde. Slordige zaak dat een krant er eerder van wist. Hoeveel marktpartijen hebben kunnen profiteren van deze voorkennis die blijkbaar toch al beschikbaar was?
Er wordt nu gesproken over een overname waarbij Crucell wordt gewaardeerd op 1 miljard euro. Er staan 65.347.796 aandelen uit, dus doe de berekening hoe dat uitkomt per aandeel…
Gisteren sloot Crucell op 11,58. Ik heb de berekening toch al even voor u gemaakt, als er inderdaad een overname tegen dit bedrag aan zit te komen, dan wordt Crucell per aandeel gewaardeerd op 15,30 euro.
Het punt is, de meeste gesprekken lopen niet goed af en het is helemaal niet gezegd dat de waardering uiteindelijk inderdaad op dat punt uitkomt.
Positief is het feit dat de kans bestaat dat andere partijen zich ook gaan roeren, al was het maar om de prijs voor de uiteindelijke overnemer op te drijven, net zoals zo succesvol bij de overname van Tele Atlas door Tomtom is gebeurd.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *