LADEN

Typ om te zoeken

Countrywide

Laatste Nieuws

Countrywide

Eerder deze week ging het gerucht dat het bedrijf Countrywide faillissement aan ging vragen. Het was de aanzet tot enorme dalingen in de bankensector en Countrywide verloor toen 18% aan waarde. Gisteren steeg het aandeel 51%.
U leest het goed. 51% koerstijging voor de grootste hypothekenverstrekker van Amerika.
De reden van de stijging is het feit dat Bank of America, de grootste bank van Amerika, te hulp wil komen. Ze doet dat als ze het bedrijf mag overnemen.
Dit is dus precies de reden waarom BeursAccent in Bank of America is gestapt, want wat we nu zien, is dat de grote banken tegen enorme kortingen de in de kern zeer winstgevende leningverstrekkers mogen opkopen. Wat ze in feite de laatste maanden deden, is de leningverstrekkers nieuw geld onthouden, waardoor ze klem kwamen te zitten. Net voor de zaak omvalt, komt er dan een ‘vriendelijk’ bod om de zaak te redden, maar dan uiteraard wel tegen wat voorwaarden die voorheen ondenkbaar waren.
De ‘wet van de jungle’ midden in de maatpakkenwereld van de bankiers.
Aandeelhouders Countrywide zullen niet echt staan te juichen. De 51% winst kwam na enkele stevige dalingen. Het aandeel Countrywide staat nu 7,75 dollar maar stond in maart 2007 nog op 45 dollar.
Het bod van Bank of America ligt ongeveer op 7,20 per aandeel. Het is overigens een bod in aandelen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *