LADEN

Typ om te zoeken

Consumenten tijdens crisis beschermen

Laatste Nieuws

Consumenten tijdens crisis beschermen

Het plan is in Nederland door politici opgevat om tijdens een crisis de consumenten te beschermen door banken op dat moment op te splitsen. Een slim idee, maar een heel rare situatie.
Immers is het dan niet alleen te laat, maar ook zeg je met dit plan dat in feite banken te gevaarlijk zijn geworden. Als je dan ‘goed’ wilt doen, dan wacht je niet tot een crisis voor je actie onderneemt. Je voorkomt een gevaarlijke situatie door NU al de banken uit elkaar te halen.

Ik begrijp maar niet waarom de politici WEL herkennen dat banken voor de economie en de klanten veel te gevaarlijk zijn in hun huidige vorm, maar dat ze niet nu al willen ingrijpen.

Het zou immers heel logisch zijn om banken uit elkaar te halen.

We hebben in 2008 de waarschuwing al gehad en we zien dat banken niets geleerd hebben. Massaal maken ze misbruik van het feit dat geld voor hen gratis is. Ze manipuleren de beurs ermee en misbruiken hun positie in de geldmarkt.
In andere woorden, het is te gevaarlijk zoals het nu is, en we binden de kat nog altijd op het spek. Vervolgens blijven bankiers zichzelf veel te hoge bonussen toekennen. Bonussen die ze niet zouden horen te verdienen omdat ze het ‘niet verdienen’. Met gratis geld kan bijna iedereen wel winstgevend ondernemen. Bankiers spelen gewoon vals.

Als politici dus serieus consumenten willen beschermen, dan ondernemen ze nu al actie.

Al vaker heb ik aangegeven in welke delen banken gesplitst moeten worden.
Bankieren zal dan minder winstgevend worden en net zo moeilijk als gewoon ondernemen.
Het is dan direct ook gedaan met die belachelijke bonussen, want zo goed zijn die bankiers nu eenmaal niet. Zeker niet als ze net als de rest moeten werken voor het geld dat ze gebruiken om te speculeren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *