LADEN

Typ om te zoeken

Consequenties van de goudstandaard

Laatste Nieuws

Consequenties van de goudstandaard

Wat zou de consequentie zijn van een herinvoering van de goudstandaard? Daar zou een boek over geschreven kunnen worden, dus in een artikel moet ik even grote passen nemen.
De belangrijkste consequentie is dat de politiek en de banken geen geld meer kunnen verzinnen. Dat feit heeft enorme consequenties. We kunnen ons dat in België en Nederland eigenlijk niet meer voorstellen hoe enorm groot die consequenties zijn.

Het komt neer op, ‘je kan pas iets uitgeven als het (goud) geld er is’. Dat geld leen je van anderen die ervoor gewerkt hebben, of je werkt er zelf voor. Bij de overheid geldt dan dat ze het als belasting in rekening brengen, of ze lenen het van anderen die het (goud)geld willen uitlenen.
Dat is een compleet andere insteek die we nu hebben, want als de nood aan de man komt, verzint de overheid geld. Heel de euro staat nog, omdat de ECB enorme hoeveelheden geld heeft verzonnen. Geld dat letterlijk uit lucht is ontstaan en geen enkele onderliggende waarde kent. Geld dat dus niet uit arbeid en energie is voortgekomen en in feite dus eigenlijk geen geld is.

Als u nu geld nodig heeft, dan gaat u naar de bank en op basis van uw inkomen en handtekening verzinnen ze ruim 90% van het geld dat u zegt nodig te hebben. Dat is makkelijk geld verdienen voor de bank en vandaar dat bankiers zoveel kunnen verdienen. Als ze echt alleen kunnen uitlenen wat ze in voorraad hebben, dan wordt bankieren ineens net ondernemen en een stuk moeilijker voor bankiers. Ze zouden dan totaal geen topsalarissen meer verdienen.

We leven nu als Westerse samenleving op alle niveaus van verzonnen geleend geld dat we eigenlijk ook nooit meer terug kunnen of willen betalen. De staten kunnen het niet en ook particulieren besluiten steeds vaker bewust of onbewust met hoge schulden dood te zullen gaan.
De bankiers en politici hebben het leugenachtig geld in de economie gebracht en wij wilden dat ze dat deden. Wat ging het snel met de economie omdat ze dat deden!
We hoeven in feite nergens meer voor te werken. Je wilt wat, je koopt het met geleend geld en je betaalt vooral slechts de rente op dat bedrag. Schulden rol je door en van aflossen is uiteindelijk amper sprake.

Dit hele systeem werkt vooral ten koste van landen en continenten die hier weinig tegen konden doen. Vooral Amerika profiteert enorm van het feit dat iedereen op de wereld energie in dollars moet betalen. Dollars die Amerika verzint en die ze tegen een enorme waarde kunnen sturen naar andere landen.
Pure oplichting en dat doet Europa ook. De 500 euro biljetten die de ECB uitzet zijn bijvoorbeeld zeer geliefd bij criminelen. Die doen hun criminele activiteiten en ze ruilen veel van hun criminele moeite in tegen de waardeloze papiertjes waarop de ECB 500 euro zet. De VS is boos op de EU omdat de criminelen dat eerst met de 100 dollar biljetten deden. De ECB was net iets slimmer en maakte het de criminelen net even makkelijker. Europa verdient nu jaarlijks vele tientallen miljarden aan wereldwijde criminele activiteiten!

Let wel, uiteindelijk is ook de armoede in Afrika een indirect gevolg van het oneerlijke monetaire (beschermende) beleid van het Westen. Die beleid zorgt er voor dat de rijke elite daar in Afrika meedoet en extreem rijk wordt, terwijl de bevolking haar inspanning en energie ziet verdampen in niets. Wij leven ondertussen in feite van geld waarvoor nog gewerkt moet worden.

De goudstandaard zou voor ons inhouden dat de overheid, maar ook wij zelf, het met heel veel minder moet doen. we kunnen dan veel minder lenen. Er kan daarom dan ook veel minder. Terecht wordt wel eens gesteld dat we dankzij de geldcreatie de huidige welvaart bereikt hebben. Dat feit klopt ook in mijn ogen. We bereikten het door allereerst onszelf maar ook veel anderen voor de gek te houden. Zolang we allemaal blijven denken dat de keizer kleren aan heeft gaat het goed. Het is en blijft echter bedrog en misleiding omdat ons geld eigenlijk geen geld is.
We gelden nog als het rijke Westen, maar in feite zijn we niet rijk, we doen alleen maar alsof. Links of rechtsom zal dat een keer gaan uitkomen.

De banken redden met 40 miljard was bijvoorbeeld niet mogelijk geweest als we de goudstandaard hadden gehad. Ook de Betuwelijn was er niet gekomen omdat het geld er gewoon niet beschikbaar voor was geweest. Dat risico had (volkomen terecht) niemand willen nemen. Nu nam een vrouwelijke minister met grootheidswaanzin het besluit om met miljarden verzonnen euro’s een lijn van Rotterdam naar nergens aan te laten leggen. Dat alles alleen maar om de economie gaande te houden omdat anders duidelijk was geworden dat we in een recessie zaten. Dat mag tegenwoordig niet meer, in een recessie zitten.

Het zou heel gezond voor de economie zijn, maar nu doen we er niet meer aan. Als er economische tegenwind dreigt, dan komen er overheids stimuleringsmaatregelen met verzonnen geld. Waanzin is het, maar de naakte keizer danst gewoon door en iedereen roept om het hardst hoe mooi zijn kleren toch zijn.
De Deltawerken waren er wel gekomen, omdat we daar in Nederland wel geld beschikbaar voor wilden hebben. De kathedralen in Europa zijn gekomen in tijden waarin de goudstandaard gold. Er zijn dus grote dingen mogelijk onder een goudstandaard, maar één ding wat veel moeilijker zal worden is leven op geleend geld. De hele hefboom die fiat geld geeft, is dan niet meer mogelijk. In het Westen een enorme stap terug, voor armere landen ten opzichte van het Westen een enorme zegen. De meeste Afrikaanse landen zouden niet arm zijn als er echt geld was en ze niet bedrogen zouden worden door de dollar en de euro.

Een consequentie van het invoeren van een ‘halve’ goudstandaard is ook aardig om even op te wijzen. Stel even dar er naast de gewone euro ook een door goud gedekte euro zou komen. Op dat moment zou de andere euro snel steeds minder waard worden. Met andere woorden, goud zou snel in waarde toenemen. Iedereen die een beetje verstand van geld zou hebben, zou immers voor de door goud gedekte euro’s gaan. Via deze weg zouden bezitters van goud hun goud gaan verstrekken aan de ECB om het in te wisselen tegen die nieuwe goud gedekte euro. In feite zou dan via die weg de wereld berooft kunnen worden van fysiek goud.
Als de ECB eenmaal de grootste voorraden binnen heeft, kan ook die goudeuro steeds minder door goud gedekt gaan worden. Als je eenmaal je goud hebt ingewisseld en dus in handen van de Centrale Bankiers hebt gegeven, ben jij bij deze Centrale Bankiers aan de goden overgeleverd. Ze zien zichzelf ook als goden, dus zo’n rare uitspraak is het eigenlijk niet.
Daarom zou een goud standaard ook gepaard moeten gaan met het afschaffen van de Centrale Banken. Die zijn in een echt vrije economie zonder ‘verzonnen geld’ helemaal niet nodig. We hebben die Centrale Banken alleen maar omdat we verzonnen geld hebben. Door dit verzonnen en door hun uitgegeven geld hebben we ze een enorme hoeveelheid macht gegeven en ze kunnen heel de economie en dus ook uw arbeid manipuleren.
Als we massaal niet gaan inzien dat hier de oorzaak van de problemen ligt, dan kan dit bedrog nog heel lang doorgaan. Helaas begrijpt bijna niemand hoe het nu eigenlijk echt zit met het geld dat we gebruiken.

Allemaal leuk en aardig, u begijpt natuurlijk wel dat de Centrale Bankiers en de politici zo’n eerlijke munt niet willen. Ze raken dan hun macht en invloed op de economie kwijt en de bankiers raken de meest winstgevende business ter wereld kwijt, namelijk uit lucht geld maken.
Wat politici en bankiers daarom willen, is een wereldmunt vanuit het IMF. Dat geeft ze nog meer macht en een extreem grote invloed over heel de wereld. Dat is de nieuwe wereldorde waarbij ze uiteindelijk ook willen naar één wereldregering onder één munt. Een paar honderd supermachtigen die alle macht en rijkdom onder elkaar verdelen. In feite zijn we al heel ver in die richting, want heel het vrije westen staat al onder controle van die machtigen. Die creëren ons geld en beheersen de energiestromen en de pers. Die sturen in feite onze legers al aan.
Kijk in Nederland maar even waar de hoogste politici de oplossing denken te vinden… U zal keer op keer IMF horen. We worden klaargestoomd voor ‘hun’ oplossing, de nieuwe wereldorde waarover Bush senior het al had. De officiële installatie van een schijndemocratie waarbij je mag kiezen uit 20 soorten hagelslag voor op brood, maar slechts uit twee op elkjaar lijkende politieke partijen met politici die uiteindelijk precies doen wat de bankiers en de 300 superrijken hen opdragen.
Doen ze het immers niet, dan is hun politieke leven over en uit.

Die nieuwe wereldorde is in mijn ogen absoluut het slechtse dat de mensheid gaat overkomen. We nemen op dit moment hele grote stappen richting die nieuwe wereldorde. Breng uzelf op de hoogte er van, voor u op een dag wakker wordt en het al te laat is. De huidige Nederlandse politici zijn er helemaal voor… Minister de Jager zou zijn taken en verantwoordelijkheden vandaag nog willen overdragen aan de hogere machten. Zijn oplossing is immers keer op keer ‘IMF’.
IMF is nieuwe wereldorde.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *