LADEN

Typ om te zoeken

Citigroup valt mee en tegen

Laatste Nieuws

Citigroup valt mee en tegen

Het verlies voor CitiGroup kwam uit op 9,8 miljard. Een onwaarschijnlijk enorm bedrag. Er werden ook subprime afschrijvingen van 18,1 miljard bekend gemaakt, maar ook 4,1 miljard afschrijving op consumentenleningen. Vooral dit laatste geeft duidelijk aan dat heel de leningenmarkt verrot is geraakt, niet alleen de subprime markt. Het is net als die rotte sinaasappel in de fruitschaal. Overigens heeft Citigroup ook 14,5 miljard aan nieuw geld aan kunnen trekken. Het nieuwe geld komt uit Singapore en het Midden Oosten. Er is daar nog geld en men is heel slim posities in de meest toonaangevende bedrijven ter wereld in aan het nemen, op het moment dat de prijzen laag zijn.
Het CitiGroup dividend wordt zoals al verwacht gekort, maar niet gehalveerd. Van $0,54 wordt het 41% teruggebracht naar $0,32 per aandeel.
Nu moet u ook weten, onderliggend zijn de omzetten van Citigroup ook afgelopen kwartaal enorm toegenomen. De andere onderdelen van Citigroup behaalden recordomzetten. Nu dat de pijn dus in één keer genomen is, is de weg voor Citigroup als bedrijf zijn vanaf nu alleen nog maar omhoog. Dat klinkt op dit moment onwaarschijnlijk en de beurskoers is wat anders dan bedrijfsmatig de gang van zaken, maar de nieuwe CEO heeft in één keer schoon schip gemaakt. Het gaat een extra 4.100 medewerkers hun baan kosten, maar vanaf nu zullen de berichten vanuit Citigroup weer positief worden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *